Този крем е изключително лесен , защото се нуждаете само от пълномаслено мляко и растително масло, за да направите емулсията. Това са съставки, които се намират в повечето кухни по всяко време или може да купите във всеки супермаркет.
Фактът, че млякото се грижи много добре за кожата, е известен от древни времена. В този крем млякото служи и като емулгатор.
С два пъти повече масло от млякото, кремът става много плътен. При това високо съдържание на мазнини, обаче, той попива много добре и оставя сравнително малко мазнини върху кожата.
Ако искате, можете да добавите и мед към емулсията. След което ще имате крем с мляко и мед за още по-голяма грижа за лицето и тялото си.
Медът има подхранващ и лечебен ефект върху кожата. Също така има антибактериални свойства и прави крема по-траен, но прави емулсията малко лепкава. В такъв случай може да не добавяте мед.
Етеричните масла служат за обогатяването на крема и имат подхранващ и лечебен ефект. В допълнение, те увеличават трайността на крема. Етеричните масла също могат да бъдат пропуснати, но в такъв случай трябва да консумирате крема много бързо.
За приготвянето на млечния крем се нуждаете от ръчен пасатор.
Като цяло, трайността на този крем е деликатният аспект на тази емулсия. Въпреки това, в зависимост от свежестта на млякото и използваните етерични масла, трайността на крема е достатъчна, за да се използва бързо. Най-добре е да го напълните в няколко бурканчета и да ги оставите в хладилника.
След няколко дни кремът често се втвърдява и става по-малко кремообразен. Тогава просто трябва да го разбъркате отново на ръка и емулсията отново ще стане по-гладка.
Съставки:
50 мл пълномаслено мляко (стайна температура)
100 мл добро растително масло, например рапично масло или бадемово масло
1/2 чаена лъжичка мед (по желание)
10-20 капки етерично масло от бензоин(по желание)
10 - 20 капки етерично масло от тамян(по желание)
Приготвяне:
Излейте млякото в съд подходящ за разбъркване с пасатор.
Разбъркайте млякото с пасатора за около една - две минути.
След това маслото се добавя по капка към млякото с постоянно разбъркване след всяка капка.
Когато маслото се добави напълно, сместа става плътна.
Кремът става бял, мек и еластичен.
Така, че за да има крема още по-изразена грижа, сега можете да добавите половин чаена лъжичка мед.
Меда се добавя към крема и се разбърква енергично.
След това идва ред на етеричните масла и отново се разбърква..
Кремът е станал мек и нежен.
Вече можете да напълните с крем бурканчето.
Кремът действа като професионален крем въпреки, че се състои от обикновени кухненски продукти.
Залепете етикет със съдържание и дата.
В хладилника кремът ще се запази по-дълго, отколкото при стайна температура.
Бъдете здрави и красиви!
отлична идея,която скоро ще пробвам...благодаря :) Млякото сурово или сварено трябва да е?
ОтговорИзтриване