Това са просто райски бонбонки! Таолкова са хармонични на вкус и нежни, че не забелязваш как вместо 1-2 си изяла почти всички..:) Така, че по-добре разделете дегустацията с любими хора. Горещо ви ги препоръчвам:
за 15 броя
120 г бял шоколад
2 с/л течна сметана
1/2 чаша бадеми
1 ч/л ванилов екстракт
1 с/л суха лавандула
за глазурата:
70-80 г бял шоколад
10 г какао-масло
лавандула
Смиламе бадемите заедно с лавандулата в блендер.Топим шоколада, прибавяме сметаната, ванилията и бадемите с лавандулата.Добре разбъркваме и прибираме в хладилника за 20-30 минути.
В плосък съд разстиламе охладената смес и изравняваме с лъжица. Отново прибираме в хладилника за 15-20 минути.След това от сместа правим топчета, които оставяме в хладилника за 10-на минути.
През това време приготвяме глазурата като разтопяваме шоколада с какаовото масло.Потапяме бонбоните в глазурата и оствяме върху пергаментова хартия и веднага поръсваме с лавандула.
Оставете бонбонките десетина минутки да се охладят (стегнат) и...гарнирайте с чай, кафе или чаша сухо шампанско с любими хора!
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар