неделя, 20 април 2014 г.

Лавандулови трюфели с бял шоколад и бадеми



Това са просто райски бонбонки! Таолкова са хармонични на вкус и нежни, че не забелязваш как вместо 1-2 си изяла почти всички..:) Така, че по-добре разделете дегустацията с любими хора. Горещо ви ги препоръчвам: 

за 15 броя 

120 г бял шоколад
2 с/л течна сметана 
1/2 чаша бадеми 
1 ч/л ванилов екстракт 
1 с/л суха лавандула

 за глазурата:

70-80 г бял  шоколад
10 г какао-масло
лавандула


Смиламе бадемите заедно с лавандулата в блендер.Топим шоколада, прибавяме сметаната, ванилията и бадемите с лавандулата.Добре разбъркваме и прибираме в хладилника за 20-30 минути.

В плосък съд разстиламе охладената смес и  изравняваме с лъжица. Отново прибираме в хладилника за 15-20 минути.След това от сместа правим топчета, които оставяме в хладилника  за 10-на минути. 

През това време приготвяме глазурата като разтопяваме шоколада с какаовото масло.Потапяме бонбоните в глазурата и оствяме върху пергаментова хартия и веднага поръсваме с лавандула.
  
Оставете бонбонките десетина минутки да се охладят (стегнат) и...гарнирайте с чай, кафе или чаша сухо шампанско с любими хора!  



Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар