сряда, 3 април 2013 г.

Ламиниране на косата в домашни условия. Част II.

 

Правим домашно ламиниране на коса!


И така.  За основа на лечебният си    концентрат за ламиниране, взех остатъците от моят Крем – Концентрат, който беше в хладилника   (около 30 грама). Още веднъж се убедих в удобството му и после от него, по студен начин, да „готвя” всевъзможни средства буквално за 5 минути.

Допълнително си приготвих :
• Масло кокос  ( най-добре проникващото масло)  взех около (около 35 г).
• Масло моринги  (Moringa oleifera.)  10 мл (съдържа  високо количество линолева киселина,     токоферол (витамин Е), и много   фитостероли. Използва се за лечение и възстановяване на много сухи коси.Овлажнява кожата на главата и се бори със сърбежа и лющенето на кожата.С маслото може да се прави масаж на главата, след което се оставя  за няколко минути.Регулярния масаж с такова масло, спира цъфтежа на косата и отстранява пърхута.
• Зехтин Екстра - Върджин   -  Взех примерно 20 мл.
• Д-пантенол  -  (10% от общото  количество)
• Мултиминерален  комплекс Sepitonic  - (аспартат -  магний, глюконат - цинк, глюконат - мед).Тези компоненти подобряват работата на фоликула в областта на неговия растеж и обикновено влизат в лечебните средства срещу косопад. Взех максимално разрешената концентрация, дадена от производителя -    2%
• Концентрат от мая – Това е натурален компонент, съдържащ аминокиселини, витамини от групата   В, Е и РР, както и   пантотенат  - калций, биотин, желязо, цинк, магний, калиев пермаганат и калций.Този потресаващ природен комплекс, е създаден за здравето на косата и кожата на главата. Добавих 5% от общата маса.
• Хидролизиран овесен протеин и хидролизиран   протеин от памук.  Хидролизираните протеини съдържат огромно количество незаменими аминокиселини, които омекотяват и успокояват чувствителната кожа.Високото съдържание на олигозахариди с различна молекулярна маса, обезпечават двоен ефект  на кожното овлажняване.След като кремът или маската за коса изсъхнат върху косите се образува фин слой, обезпечаващ овлажняващ и защитен ефект.В тази част на лечебния концентрат, може да се добавят и други протеин например пшеничен или оризов). Добавих   около 5% от всеки протеин.
Приготовяне:
• в отделно стъклено бурканче смесих кокосовото, моринговото масла и зехтина.  
• без да нагрявам, разбих маслата с крем- концентрата.Добавих протеините, д – пантенола, и активните компоненти
Три - стъпкова система за ламиниране на коса :

1. получената маса (с консистенция на не гъста сметана) нанесох върху сухите си коси, сложих си шапка за душ и намотах главата си с прозрачно фолио.Концентрата има бежов цвят, защото протеините от овес и памук са наситено кафяви.   Оставих средството за цяла нощ.
2.Сутринта измих с шампоан. На този етап, ми харесва бюджетния вариант на от Schwarzkopf «Масло от Маракеш и кокос».Съставът му, да си призная, по нищо не се отличава от ония, които ползват в салоните при ламиниране. Мога даже да го процитирам:   вода, SLS,   кокосови  емулсиони фракции, масло от арган, масло и екстракт от  кокос, д-пантенол, хидролизиран кератин, хидролизирано рециново масло и бетаин.
3.Етап на „Запечатване. Може да се прави по два начина : с помощта на изплакващ балсам или с помощта на обикновен желатин.
- Първият вариант е по-лесен
- Вторият, с помощта на желатина, е по-дълъг ( въпреки, че е много лесен) и както ми се струва, по-ефективен. В крайна сметка-ефекта от него е чуден..косата ми –сияе!
 И така, ламиниране на косата с желатин ( или запечатване на активни вещества в косъма).
Мисия: желатина ще покрие всеки косъм със защитен филтър, която ще овлажнява косата и ще задържа полезните вещества, които са проникнали през нощта, благодарение та нощния концентрат.
 - 1 с.л. желатин
- 3 с.л. –вода
-  ½ с. л. Балсам или маска за коса.
. Приготовление.
Слагам желатина в купичка, заливам  с топла вода.За ускоряване на процеса, го слагам в микровълновата за 20 сек. В получената еднородна смес добавям балсам или маска за коса.
Разбърквам и нанасям на косата за 40мин( с шапчица за душ). През това, време, 10-15 минути  затоплям косата с сешоар.След изтичане на 40-те минути  - изплаквам с топла вода.

Това е ! И ефекта е –вълшебен!..Не! Той е –потресаващ! И вие ще видите това –веднага!  

5 коментара:

  1. Какво представлява крем-концентратът ?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Рецептата е описана в Мастер клас -крем концентрат:))

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте! Може ли да писнете линкове или да ми кажете от къде мога да си закупя продуктите, който са необходими,защото половината не ги намирам в интернет, а нямам представа от къде да ги купя? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма незаменими продукти.Опитайте се да намерите аналогични по състав. :)

      Изтриване
    2. А вие продавате ли готови продукти и мога ли да си купя от вас?

      Изтриване