петък, 5 юни 2015 г.

Супер-коктейлите — тайното оръжие на супер -красавиците!


Днес искам да разкажа за "супер - храните" под друг ъгъл: Оказва се, че "грийнсовете" - са супер бюти -тренд сред звездните красавици и са тяхното секретно оръжие!



"Тайната" открих съвсем случайно!  Снощи, докато разглеждах снимки на супер - модели направени от именити фешън - фотографи се натъкнах на немският фотограф Billie Scheepers и нейната превъзходна фото - сесия на Ел Макферсън за Vogue, както и на сесиите на Ел от други фотографи.

Моята женска завист нямаше граници!!! :) Да изглеждаш така в шестото си десетилетие - убийте ме!!! Е, разбира се, за никого не е тайна, че Ел цял живот спортува.


Но!  Именно за качеството на кожата и "здравият" блясък в очите отговаря не само спорта! Ние всички знаем за здравословното хранене, а безкрайното количество инет - източници ни разказват за различни здравословни диети.Ел, под ръководството на лондонският диетолог Симон Лаубшер стига до извода,че е много по - важно да се спазва "здравия режим на хранене" и да мислим не за броя на калориите, а за съотношението между алкалната и киселинната среда в нашия организъм.

Важно! Не преброяването на  калорииите отговаря за метаболизма, красотата и чистотата на кожата, както и като цяло - върху здравето наорганизма, а именно СЪОТНОШЕНИЕТО на основи и киселини в организма.

Без да навлизам в скучни подробности, мога да  обясня по този начин: Всички наши продукти могат да бъдат разделени на две основни групи - образуващи киселина в организма и алкално формиращи:.

• «Кисели" храни: месо, риба, мляко, яйца, кафе, захар, преработени храни.
• «Алкални» продукти: сурови плодове / зеленчуци, ядки, плодове, пълнозърнести храни, зърнени храни.


  За да бъдат в пълна готовност   реакциите на тялото ни и да осигуряват на организма  всичко необходими за здравето му,    (приток на енергия, храносмилането, контрол на настроението  и психо-емоционалният му фон)  ние трябва стриктно да се придържаме към рН на кръвта  в доста тесни граници - 7.35-7.45 т.е. в леко алкална среда.

И нашето тяло  прави всичко възможно  за да поддържа този диапазон!

Когато  го "засипваме" с  киселинно-формиращи храни, тялото се опитва да   "калибрира" рН, така,  че да се върне от кисела към алкална среда. И ако ние не си "доставим" нужното количество алкални храни, то организма ще си "отчупва" минерали от нашите кости  и ще"натоварва"  бъбреците и черния дроб с допълнителна работа, за да си обезпечи алкална среда, което не се отразява по най - добрия начин върху нашия добър външен вид и цялостното ни здраве.

Важно! Оптималното съотношение на храна за нашето тяло е - 80% алкално формиращи храни и 20% киселинно-формиращи.

 Фактически   80% от нашата диета (момичета, лятото  дойде и сам Бог нареди!!)))) - Трябва да бъде от плодове и зеленчуци, както и полезни зърнени култури, и 20% - от  немазни месо, риба и млечни продукти. Прибираме на далеч: захар, кафе, транс-мазнини, пушени продукти и кифлички / банички и т.н   от бяло брашно.

Всичко е много лесно и не е необходимо да пъхтите над диети и да изчислявате калории!

 Просто трябва да се присъедите към "Клубът на стройните"  красавици като Ел Макферсън, Гуинет Полтроу, Виктория Бекъм, Миранда Кер и др. :)


Почувствала цялата прелест на такъв начин на живот, на Ел и остава само едно: редовно да се занимава с любимия си спорт и без да натоварва излишно организма си да регулира съотношението на алкалните и киселинни продукти в храната си. Разбира се, за да поддържа организма си в нужните рамки на pH са и помогнали"звездните" деетолози, които са предоставили в помощ, как мислите.... какво?

Да, нашите супер-коктейли, или «грийнси»!


  Действително, в суматохата на офисното ежедневие понякога е трудно да си осигуриш 80% здравословни алкални продукта в рациона.   Но този баланс винаги може да се възстанови с помоща на алкални коктейли или "грийнсове" като е достатъчно да разтвориш една мерна лъжица в, например, сок от моркови или кисело мляко... И - воала!


Талантливата бизнес - дама Ел Макферсън "осребри" своите луксозни данни (тяло, коса и кожа) като  създаде не само  линия  от  плажно бельо, биологични продукти за грижа за тялото и видео - курсове за стройна фигура, но също така, заедно с Института по хранене базиран в Лондон, и "зелен" коктейл "Super Elixir" от Ел.

Нека да видим какво включва:

• Super Greens
• китайски билки
• ензими
• супер-гъби
• витамини антиоксиданти (цинк, селен, мед, биотин, бета-каротин)
• пробиотици

Ingredients: Certified Organic Barley Grass1*, Certified Organic Wheatgrass*, Pineapple1, Apple1, Certified Organic Alfalfa1*, Spinach1, Goji Berry1, Apple Pectin, Fructo oligosaccharides (FOS), L-Glutamine, Linseed Meal1, Psyllium Husk1, Lemon1, Lime1, Beetroot1, Carrot1, Natural Pineapple Flavour, Natural Lime Flavour, Xylitol (sweetner), Acai1, Pomegranate1, Calcium Citrate, Papaya1, Probiotic Blend (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium Bifidum, Bifidobacterium Lactis, Bifidobacterium Longum), Certified Organic Spirulina1*, Astralagus Extract, Broccoli1, Grape Seed Extract1, Kelp1, Magnesium Citrate, Milk Thistle Extract, Eleutherococcus senticosus Extract (Siberian Ginseng), Zinc Gluconate, Dandelion Leaves Extract, Maitake Mushroom Extract, Shitake Mushroom Extract, Green Tea Extract, Turmeric1, Aloe Vera1, Horsetail1, Sweetener (steviol glycosides), Copper Gluconate, Beta Carotene, D-Biotin, Selenium Methionine

Цената на пакета е триста грама - около £ 63 :)

Каква е несъмнената полза и  ефекта от супер-коктейла?

⇒ помага за поддържане на здравословното ниво на рН в организма
⇒ подобрява съня и емоционален фон
⇒ помага за намаляване теглото   в съчетание със спорт и здравословен начин на живот
⇒ укрепва на имунната система
⇒ възстановява чревната микрофлора
⇒ осигурява енергия за тялото
⇒ 21 дни след прилагането позволява да се чувствате много по-добре и по-леки, благодарение на пълната детоксикация
⇒ прави кожата, косата и ноктите здрави и красиви

И всички тези важни "полезности" с най-малко "труд"! ))) За мен, това е може би най-важният аспект!   Край - съвестта ми е чиста: да си гледам здравето и красотата и  безопасно да вляза в  "застаряващата фаза")))).

"Грийнсове" има навсякъде он-лайн, примерно, тук :

http://www.amazon.com/Paradise-Herbs-Energy-Protein-Powder/dp/B004YW8L3S

За семената от чиа! ))) Сега  почти всички звездни диетолози ги препоръчват за красиво тяло и кожа. Аз добавям СО2екстракт от чия и във вашата и своята козметика!

 Я вижте приказното преобразяване след раждането на "ангелчето" на   Victoria’s Secret Миранда Кер. Освен всекидневната употреба на чиа, априори, Миранда се занимава и с йога. :)


Ето и предписанието на личният и диетолог:

• Кафето сменяме на чай от глухарче ( знаете, че спокойно заменя женшена, но подробно - чичко Гуги ще ви разкаже повече)
За Миранда е бил препоръчан заради силният детоксикиращ ефект, като за загуба на тегло това, леле, колко е важно!!!
Ако не ви се прави, вече има чай от глухарче и в пакетчета.Аз обаче предпочитам сама да си го приготвя. :)

•Захарта заменяме с кленов сироп (или стевия, агаве)

• Сменете кравето мляко и всички   млечни продукти с такива от коза.
Факт  е, че организма извлича по - лесно калций от козето отколкото от кравето мляко.

• И най-важното от must have на Миранда е зеленото протеиново смути:

половин чаша козе мляко
половин чаша бадемово мляко
1 супена лъжица грийнс с протеин ( можеш да го замениш просто със спанак и спирулина)
1 супена лъжица  Годжи Бери
1 супена лъжица семена от чиа на прах
1 супена лъжица  кокосово масло

Според мен, няма нищо трудно през лятото да си правим такова смути, да си пием добрите витаминчета и да възстановяваме   здравето на тялото с помощта на супер-коктейли. Искам да подчертая, че всички тези супер добавки и "Звездни Коктейли", не само лекуват организма като цяло, но  и ще помогнат да се възстанови неговото правилно киселинно-алкално равновесие, а това е най-добрия начин за въздействие върху кожата! Промените ще бъде невъзможно да не се видят!

От себе си ще добавя и тази невероятна Диатомична пръст (диатомит) Перма Гард. Освен, че я добавям в алгинатните маски, с удоволствие забелязвам действието и върху цялостното състояние на организма, кожата и косата ми.Горещо ви я препоръчвам!

https://shop.zdravnitza.com/bg/drugi/629-diatomichna-prast-diatomit-250-gr.html

Тичам до магазина за бадемово мляко  и да успея да си направя поръчките за утре!!  През уикенда ще си купя прясно козе мляко и почвам да си правя "здравословните" шейкове от Миранда. Кокосовото масло с което правя маски за сухата си коса, също ще намери място и за вътрешна употреба.

И все пак никой не ни забранява  да си седим на "80% растителна / 20% протеинова храна, като по този начин да поддържаме алкалното равновесие, което отново ще доведе до подобряване  положението на лицето + детоксикацията на организма + недвусмисленият процес на отслабването и разхубавяването на тялото.

 Е, а ако не можем да пием грийнс - коктейл,можем да пием пробиотици, рибено масло, вкусен коктейл с кисело мляко + чиа и  сами да си  правим  салати от градината!

Аз вече "опустоших" купа с домати с ароматен шарлан  и смес от подправки и малко пълнозърнест хляб. По - късно ще се насладя на купичка кисело мляко с ананас и кленов сироп :))) Ще ми остане за вечерта да добавя още нещо растително и алкалното"превъзходство" ще бъде осигурено, а съвестта ми тихо ще заспи))).

  Искам да изглеждам като Ел Макферсън на 60! ))))))

За значението на алкалното "превъзходство" в диетата, Ел, казва следното:

 "Алкалната диета на базата на" зелени " съставки - това е ключът към моята красива външност и самосъзнание в тази възраст! Получавам много енергия и добро настроение, а кожата и косата ми са страхотни. Аз съм здрава, силна, красива и пълна с енергия, и всичко това ме кара да съм напълно щастлива. И това е по-важно от дневното, изтощително преброяване на калории .."
.

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар