неделя, 23 юни 2013 г.

10 начини за красота със ... сода за хляб




    Няма нищо по-лесно,   просто отворете една  кутия със сода. Вижте колко опции има!  Но ние си спомняме за содата, само когато трябва да   печем    сладкиши или   напротив, когато отворим хладилника и осъзнаем колко време не е бил почистван ...
  И така  кое е това, което превръща  содата за хляб и красотата  в една добра двойка?   Содата има много магически свойства, които може да не са известни, но  със сигурност ще ви направят  по-красиви.

 Да видим, с какво ни помага старата  хранителна съставка.

      1.   Пилинг
Просто се смесват смлени овесена  ядки и сода за хляб, и ще получите най-добрият  подхранващ и освежаващ скраб за лице и тяло. Такъв скраб ще направи кожата ви гладка и мека. За приготвянето е нужно да смесите  три части сода и  една част вода към една част смлени  овесени   ядки .С получената паста спокойно можете да измиете и лицето и тялото си. Тази процедура ще изчисти кожата от мъртвите клетки,   така че кожата да изглежда по-гладка, сияйна и кадифена.

  2. Содата  като  перфектен старт за маникюр.

  Потопете  в сода  върха на  пила за нокти   или специална гъста четка и внимателно почистете мръсотия под ноктите и кожичките   на около. След това си пригответе паста от три части сода за хляб и една част вода и леко разтривайте с кръгови движения в кожата на ръцете си, включително и на пръстите, за да ексфолирате мъртвите клетки на кожата и да направи кожата на ръцете си гладка, чиста и копринена. След това изплакнете ръцете си с топла вода и   пристъпете  към следващите стъпки на мапикюра си.

 3. Използвайте содата за омекотяване на мазоли и протрити пети, както и за педикюр.
  Първо, за да омекнат и  премахнете мазолите и  набитите пети, имате нужда от малко време, за да подържите краката си в  баня:  за краката  в леген с  топла вода, добавете две супени лъжици сода за хляб, а също и няколко капки етерично масло от лавандула. Можете да вземете един леген в стаята, включвте   телевизора или просто   се отпуснете някъде за около половин час (ако водата започва да се охлажда, можете да добавите малко топла вода). 
След омекване на кожата в алкално-лавандуловата баня, трябва да "изпилите" с    три части сода за хляб, една част вода и една част кафява захар  . Разтрийте  с кръгови движения по кожата на краката и след това   ги изплакване с топла вода, увийте с мека, топла кърпа и да седнете  още 5-10 минути. Това е истинско удоволствие!

       4   Содата и любимият ви шампоан – са големи приятели!
  
 За по-цялостно почистване на косата (като след усилени тренировки на открито, прашен въздух), изплакнете косата си   с шампоан и една четвърт от количеството му  със сода. Просто се смесват в дланта   сода и шампоан. След основно изплакване, ще забележите как косата блести от чистотата.

   5. Използвайте сода за хляб като дезодорант

 Смесете 4 супени лъжици сода за хляб с около 10- на капки от любимото си етерично масло. Можете просто да прехвърли сместа в  бурканче, и да ползвате през деня пудрата, например, след посещение на фитнес, като използвате четка Кабуки.

6. Содата като идеалното средство за релаксираща вана!

След натоварен ден или    тренировки    искате да вземете очистваща вана и за релаксиране. Нищо не е по-лесно, защото най-вероятно имате в кухнята сода за хляб! Напълнете  ваната с топла вода и  изсипете половин чаша сода за хляб в нея. . В този случай, содата неутрализира киселината,  произведена  през  деня от кожата и помага да се отмият   мазнините и потта. Содата и топлата вода   успокояват кожата. Заедно, те облекчават   дразненето, омекотяват и премахват   негативното въздействие на околната среда, например, малки слънчеви изгаряния

   7. Избелете зъбите си със сода за хляб

Има бърз и ефективен начин да направите вашите зъби  чисти и блестящи. Не винаги трябва да тичам на зъболекар. Опитайте се да  поръсите малко сода в дланта си, да я потопите във влажна четка за зъби и внимателно  да измиете  зъбите. След това изплакнете устата си и    измийте   зъбите отново, но с паста за зъби.
Не винаги имаме дезинфикциращо средство за уста.Не е беда, щом имате сода. Просто налейте чаша топла вода и добавете една чаена лъжичка сода за хляб. За по-"напреднали" домашни козметолози, мога да   препоръчам да добавят към този разтвор  смес от 10 капки Полисорбат 20 и 10 капки етерично масло от мента    лимон или евкалипт. След това можете да получите чудесно противогъбично и антибактериално средство за орално здраве. То също помага  при  бактериални заболявания на носоглътката.
8. Сода за локално лечение на   акне.
За бързо изсъхване " на прясно възпаление" върху кожата,   трябва да направите паста от сода за хляб и вода, като добавите само 1-2 капки етерично масло от чаено дърво или масло от манука. След това се прилага  върху възпаленото място докато       изсъхне. Желателно е пастатат да се държи   върху лицето   за около един час, след това внимателно измийте. През деня, процедурата може да се повтори. Повярвайте ми,  възпалението  изчезва като с магическа пръчка!

      9.   Мия лицето си със сода за хляб.

  Искам да Ви предложа следната рецепта за нежен пилинг и антибактериален препарат за почистване на кожата (можете да го използвате за акне)

• Една супена лъжица биологичен мед 
• една чаена лъжичка сода за хляб

 Приготвям       гъста паста, вземам малко количество на дланта и с кръгови движения, нежно,  без    натискане  масажирам лицето (за предпочитане по масажните линии, за да го използвам е двойно). Изчакавам една минута, изплаквам с топла вода   . Това    почистване е антибактериално, и успокоява   възпаленията. Единственото нещо,в което трябва да бъдете сигурни, че не сте алергични към меда.

   10. Е, последното нещо, което със сигурност е важно, за да бъдете красива и щастлива,   е спокойното състояние на вашият стомах.

 Повишената киселинност на стомаха,  , газове и други проблеми "в нас" често се влияят от външното ни състояние. За да се неутрализира стомашната киселина, намаляне на метеоризъма и за премахване на други проблеми (например, леко хранително отравяне), просто добавете една чаена лъжичка сода в чаша с топла вода и я изпийте.

 Не е ли интересно? И колко още  приятни неща се крият в  неизвестното ,  в привидно обикновените и обичайни неща, които ни заобикалят ...

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар