понеделник, 18 май 2015 г.

Правим сами: Балсам за ръце с лайм и лимонена трева



Опитвала съм повечето кремове за ръце на пазара, но нищо не изглежда да работи. Ръцете ми са  от китката надолу  сухи като Сахара. :)

Избрах органично масло от гроздови семки (бързо абсорбира и е отлична база за натурална козметика) и масло от авокадо което придава приятен светлозелен цвят на мехлема. В допълнение към цвета, маслото от авокадо е богато на витамини D и E и е чудесно за повяхнала и / или проблемна кожа.Към маслата добавих органичен пчелен восък, който   създадава един вид филм или защитен слой върху кожата, който помага да запазиш маслата толкова колкото искаш .  Този "филм" няма нищо подобно с онзи, който се получава от някои от синтетичните кремове, които просто оставят  ръцете ти  лепкави и трудни за измиване.  Този крем не прави нищо такова. Той е просто супер подхранващ :)

 Аз използвах етерични масла от лайм и лимонена трева, за да придам на балсама прекрасен, освежаващ аромат, но може просто да се насладите на мириса на авокадо и мед. Цитрусовите етерични масла са фототоксични така че ако   се излагаш много на слънце, ти  препоръчвам да пропуснеш  етеричните масла  или да използваш   нефототоксични такива, като лавандула, например. :)

И така, ето и рецептата:


20 гр пчелен восък
35 мл масло от гроздови семки
35 мл масло от авокадо
14 капки етерично масло лайм
6 капки етерично масло от лимонена трева

От тук нататък е лесно - наводна баня разтопяваме пчелния восък и когато е почти разтопен прибавяме останалите масла.Сваляме от огъня, разбъркваме докато се охлади и добавяме етеричните масла.
Воаля! Балсамът за ръце е готов.

И  понеже в балсамът няма никаква вода може да се съхранява с месеци..:)

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар