четвъртък, 17 август 2017 г.

Двойно почистване на лицето


 До двойното почистване на лицето не съм стигнала веднага.Трябваха ми няколко години измиване до" скърцане" и изсушаване на кожата за да "убия"акарите и бактериите Propionibacterium acnes, които водят до появата на пъпки и които в крайна сметка се оказаха невиновни за появата на възпаления! Просто както е и в случаите с демодексовите акари върху проблемната кожа тяхната численост е по-голяма отколкото върху нормалната, което е довело учените до неправилни изводи. Да ги изтребим напълно не е възможно, но можем просто да се научим да живеем в мир с тях. :)
 

Агресивното миене е най-голямата грешка в грижата за мазна кожа (и не само, същото се отнася и за другите типове кожи).Такива средства не почистват по-добре, но за това пък напълно премахват защитният слой и оставят кожата незащитена, което води към усилването на производството на себум и към още по-големи проблеми.

За разтварянето на масленият секрет и почистването на порите помагат маслени средства според принципа ″маслото разтваря маслото″.

Двойното почистване е необходимо и през лятото за почистване на лицето от слънцезащитни и тонални средства и при използване на силиконови филъри и праймъри. Ако кожата е лошо почистена нито един от най-скъпите кремове няма да донесе очакваните ползи, защото просто няма да проникне през запушените пори.

Двойното почистване е подходящо и за мазният тип кожа с разширени пори и мазен блясък.За да почистите масленият секрет и изтеглите нечистотията от порите използвайте не мицеларна вода, а маслени балсами и кремове в първият етап на почистването на вашето лице.

Сутрин двойното почистване не е нужно. През ноща кожата не отделя толкова много мазнина и за това можете да изплакнете лицето просто с вода или подходящ гел или мляко.

 Кометологът Ева Лом (автор на бренда Eve Lom) е разработила цяла инструкция за почистване на кожата. Тя нарича подобен начин на измиване ритуал и с него започва вечерното почистване на кожата.

  Стъпкова инструкция:

Първи етап:

Вземете малко почистващ балсам и го стоплете в дланите си.

Нанесете балсама върху сухата кожа на лицето си започвайки от брадичката и се движете към бузите и челото.

Намокрете батистена салфетка или салфетка от мек микрофибър с гореща вода и я изстискайте.

Сложете салфетката върху лицето си за няколко секунди. Топлината омекотява и отваря порите за дълбоко почистване.За по-добър резултат повторете тази стъпка три пъти.

Съберете салфетката в ръката си и я прокарайте по лицето си с кръгови движения. Ако кожата не е чувствителна направете масаж за усилване на циркулацията. Салфетката прави мек пилинг и премахва следите от почистващото маслено средство.

Изплакнете салфетката в прохладна вода и още веднъж я сложете върху лицето и шията за да затворите порите.
 
Ева Лом съветва салфетките да се сменят когато тъканта стане твърде мека.

Втори етап:

На този етап може да използвате пасти, гелове, мляко без агресивни миещи вещества образуващи пяна.

Бъдете здрави и красиви! :)













Няма коментари:

Публикуване на коментар