Google+ Followers

понеделник, 5 август 2013 г.

Крем за лице и тяло за чувствителна кожа


Предложението ми за днес е:

Крем за лице и тяло за  успокояване на  чувствителна кожа  
Състав:
Фаза
Състав:  
%
~ 50 мл 
 
A
- Растително масло от сладък бадем:
9.80
4,5 грама
A
- Растително масло Мапини BIO:
19.50
8,5 грама
A
- Емулгатор Wax 2:
9.70
4,4 грама
B
-    Хидролат от раза BIO:
58.36
26,5 грама
C
-   лайка - етерично масло:
0.20
0,1 гр 
или 4 капки
C
-   Вратига -етерично масло:
0.20
0,1 гр 
или 4 капки
C
- Етерично масло от лавандула  
0.20
0,1 гр 
или 4 капки
C
- Масло от Корсиканска мандарина  
1.20
0,5 грама 
или 18 капки
C
-  Семена от грейпфрут
0.60
.3грам 
или 10 капки
C
- Витамин E
0.20
0,1 гр 
или 4 капки
C
- Натриев бикарбонат
0.04
0,02 гр 
​​или 1/2 чаена лъжичка DROP

 Няма да се спирам на технологията, достатъчно е да погледнете фазите:))
Предпочитам да кажа няколко думи за това че,
мааслото от семки на малини  е: 

Богато на витамин Е, каротеноиди и анти-радикални компоненти  ,   предотвратява стареенето на кожата и образуването на бръчки  .   Благодарение на своите изключителни нива на есенциални мастни киселини (омега-3 и омега-6), маслото се използва   за облекчаване на сърбеж, кожни зачервявания и екзема. Това масло може да се включи в нощни подхранващи и регенериращи кремове   или в гладките текстури на дневните крамове имащи задача да възстановят  и защитят кожата през деня.

Малиновото масло е известно и със способноста си да    абсорбира част от UVA и UVB лъчи, осигурявайки   слънчева защита.    Богатството   на антиоксиданти и каротеноиди го прави идеално масло  в грижите за кожата на слънце и за след слънчево  възстановяване. 


Внимание!
 Етеричното масло от Корсика - мандарина е рядко и ценно. Получава се от кората на плода  чрез студен извлек и дестилация, което прави   аромата на това масло е уникален  и изтънчен . 
Относно неговите свойства, то те  са подобни на тези на мандарина с предимството, че не е   фото-сенсибилизиращо.

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар