петък, 2 август 2013 г.

Ragen Cheystin, благодари на тялото си



Раген Чейстин е  много доволна от тялото и живота си.Тя обожава да танцува и често участва в танцови конкурси.Пише книги, занимава се с обществена дейност и изнася лекции.   При  това, Раген Чейстин тежи   около 130 килограма . И изобщо не се притеснява от това.  

Тя е твърдо убедена, че човешкото тяло е прекрасно и заслужава любов и уважение, независимо от теглото и обема.Пътят и към това убеждение, не е бил съвсем лесен.  
Разбира се, че тя е била дебело дете. И дебела тинейджърка.Откровенно казано, тя е била най-дебелото момиче в училище.Разбира се, че е искала да отслабне, и разбира се, отчаяно е седяла на една или друга диета.Килограмите спадали, но се връщали с още по-голяма скорост. И на края   Раген попада в больницата с хранителна дисфункция.  

«Докторите единодушно ме съветваха да отслабна   , —  спомня си тя. — Аз  ненавиждах себе си,теглото си и тялото си.В края на краищата, разбрах, че така не може да продължава.Най-напред трябваше да реша психологичния си проблем - да заобичам своето тяло.А после спокойно да губя тегло   ».

За да заобича тялото си,   Раген решава да направи списък от всичко, за което му е благодарна.Взела химикал и тетрадка и изписала няколко листа.   «Аз споменах всичко : и сърдцебиенето, и дишането, и даже умението да мигам  , —  казва тя. — Преглеждайки списъка, разбрах, че тялото ми върши за мен огромна и важна работа.Беше несправедливо да го ненавиждам за това ».

Така, постоянно попълвайки списъка си с благодарности,    Раген Чейстин се учела да обича и приема себе си и своето тегло.Всеки път, когато искала да се ядоса, тя преглеждала списака и балансирала гнева с признателност. Трите месеца така-  ва практика напълно променили отношението и към живота.   «Тази опитност преобърна всичко, - признава    Раген. — Аз разбрах, че да говоря и мисля гадни неща за тялото си, каквото и да е то, е неправилно и вредно.Вярно е и това, че в онзи момент, все още вярвах, че е нужно да отслабна за да бъда здрава  ».

Раген Чейстин започва да изучава изследванията  свързани със  загубата на тегло.Тя решава да изучи цялата достъпна информация и да намери най-добрата, най-проверената и най-ефективната диета, която помага на всички, без изключения. 

Такава диета не успява да    намери .   «Откровенно  казано,бях шокирана, — признава Раген. — Аз разбрах, че повечето хора, седящи на диета, в дългосрочна переспектива  просто натрупват тегло!  Докторите казват, че за подобряване на здравето, трябва да отслабнеш, но не могат да дадат нито една надежна методика.Какъв е смисълът тогава? Това е все едно, да посъветваш човек с болни крака да се научи да лети  ».  Раген Чейстин е изучила статистиката и  разбрала,че шансът  и успешно и завинаги да свали теглото си е равен , примерно на шанса да скочи без парашут от летящ самолет и да оживее.Това откритие и донесло неочаквано облегчение. Можело вече да престане да се бори с излишните килограми и най-после да започне да живее!    «За да бъда здрава, просто трябва да водя здравословен живот , — уверява тя. — Да губя тегло съвсем не е задължително !»

Днес  Раген Чейстин е много щастлива.Тя е благодарна на тялото си и доволна от себе си, изнася лекции за това, как да поддържаш здравето си, независимо от килограмите, пише книги и води блог за правата на пълните хора.И танцува.Със самоирония и огромно удоволствие. 
http://www.youtube.com/watch?v=0MK8naAVdhI
 Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар