понеделник, 14 април 2014 г.

Анти-eйдж крем "Тайната на инките"






Този крем с изтънчен  аромат на гардения   е вдъхновен  от тайните за красота на инките за гладка, стегната и мека кожа. 

Съставът му говори сам за себе си:

- Масло Inca Inchi -  Plukenetia volubilis  по-известно като Sacha Inchi,е фъстъчено растение  родом от тропическите гори на Амазонка. Индианците го отглеждат и използват в продължение на хиляди години, за многобройните му свойства.Това рядко и изключително масло се произвежда от семената на   Inca Inchi.

Богатото на омега-3 и 6 мастни киселини, маслото Inca Inchi  съдържа   най-високите нива на етерични мастни киселини които са от съществено значение за организма. В кожата, тези мастни киселини  активно участват в извличането на епидермалните липиди. Линоловата киселина може да   ограничи загубата на вода от кожата, като същевременно  омекотява и подхранва  . Омега-3 (гама-линоленова киселина)  освен, че поддържа еластичността на кожата  дейно участва в анти-възпалителни процеси:  намаляват зачервяването и успокоява  дразненето. По този начин, маслото Inca Inchi насърчава хидратацията и успокоява раздразнената кожа. Накрая, наличието на витамин Е в маслото му придава антиоксидантни свойства и предпазва клетките от действието на свободните радикали и процеса на стареене.

- Мацерат от гарденията на инките -    LLave T’ica    което означава "цвете - ключ" или цвете, което отваря вратата на боговете. Символ на красотата, чистота, нежност и доброта. Тези цветя  олицетворяват  слънцето, върховното божество на инките. 
Свежи цветя Llave Te ICA са били на разположение по време на слънцестоенето юни, събитието по откриването на година за инките. 

 Масленият мацерат Gardenia Inca се получава чрез накисване слънчевите цветя Llave Te ICA по традиционен и автентичен начин.   Характеризира с много оригинални обонятелни нотки, нежни, фини и цветисти, с несравним  и ненадминат аромат и  е напълно подходящо за разработването на козметични продукти,  от които се желае меко и женствено докосване.

Свойства:
     -Този мацерат има много фин и изтънчен флорален аромат, напомнящ дискретно на жасмин.  
     -Предпазва кожата от дехидратация поради комбинираното действие на олеинова киселина и сквален.
    - Действа като  антиоксидант, а  също така - успокояващо поради комбинираното действие на селен, витамин Е и фитостеролите които съдържа.
     - Възстановява на мекотата и еластичноста на кожата.

Показания:

-Суха и люспеста кожи, ( така наречената"крокодилова"кожа)
-Уморена кожа  (кожа на която липсва еластичност)
-Успокоява и възтановява кожата след излагане на слънце 

В състава на крема влиза активен хидзратиращ    комлекс от :

 - Натриев лактат : сол на млечната киселина, хигроскопично съединение (привлича вода), която присъства естествено в кожата
 - Sodium PCA : сол на пиролидон карбонова киселина, естествен овлажнител на кожата
 - Глицин : малка амино киселина, която има много важна роля  за кожата (по-специално между състава на колаген)
 -Фруктоза : плодова захар -  естествен овлажнител
 -Урея : съединение което присъства естествено  в кожата.   Има кератолитични овлажняващи свойства (омекотява роговицата и "разтваря" клъстерите - слоят от  изсушен мъртви клетки), което позволява кожата да бъде хидратирана в дълбочина.  
  -Niacinamide : Витамин B3, известен със своето успокояващо, анти-бръчково и хидрантиращо действие
  -Инозитол : съединение, което играе важна роля в тялото, и по-специално в образуването на липидните мембрани на клетките. 
 - Млечна киселина : рН регулатор 

Допълнително включих:  хитин ( бета-глюкан) заради свойствата му в изглаждането на бръчките, стягането на кожата, като същевременно хидратира и защитава сухата и чувствителна кожа.

И наистина - за разкош...добавих 

CO2 екстракт от нар

Действие: 

Успокояващ и мощен противовъзпалителен агент поради съдържанието на   punicic киселина(омега-5) 

Мощен антиоксидант, неговата анти-свободните радикали действие помага да се бори срещу влиянието на UV радиацията, стреса  на кожата от замърсяване замърсяване и предотвратява образуването на линии и бръчки.

Активно възстановява и регенерира кожата:   екстракт от нар CO2 стимулира механизмите за възстановяване на разпространението  в кожата на кератиноцити  и удебеляването на епидермиса.

Показания

Раздразнена кожа: екзема, напукана кожа, порязвания, изгаряния ...

Зряла кожа, фини линии и бръчки

Реактивна кожа чувствителна към зачервяване и дразнене

Слънчево изгаряне или други изгаряния

В кремът влиза и хидрозол от Rockrose Cistus.

Египтяните и евреите от древни времена са използвали Rockrose Cistus в някои от техните ритуали. Смятали са, че чрез   аромата на Rockrose Cistus    се свързват с   духовното си същество и следователно по-добре да разберат собствените си преживявания.

 Действие:

     -Astringent (стяга порите)
  
     - Пречиства кожата 

    - Помага за възстановяване на кожни   рани, порязвания и акне - лезиите 

    - Бори се срещу ефектите на стареенето на кожата и предотвратява появата на бръчки 

    - Много ефективно спиран незначително кървене и порязване  (  например при бръснене) 

     -Стяга кожата и оформя контура на лицето 

     -Подпомага микроциркулацията 

 Показания при:

 Чувствителна, изтощена и напукана кожа

 Уморена и набръчкана

 Акне

 Петна на кожата, тъмни кръгове

 Дерматит, екзема, псориазис

   Порите

   Подпухналост 

  Липсващ  тонус
  
 Бъдете здрави и красиви!


7 коментара: