понеделник, 25 август 2014 г.

Кожата - индикатор


Вероятно никога не сте се съмнявали в това, че кожата е индикатор.

Кожата отразява състоянието на всеки вътрешен орган и организма като цяло и най-ярко това отразяване се вижда върху лицето. 
Именно лицето е онази карта по която толкова лесно се прочитат всички вътрешни проблеми.Уви.. 

Съсредоточвайки се върху този неумолим факт вече не е трудно да осъзнаеш, че нанасяйки крем върху лицето ( или дори правейки в него инжекции) е невъзможно да се справиш с проблем идващ
примерно от жлъчката с ясно изразени назо-лабиални бръчки които този проблем формира и прави бръчките още по-дълбоки.

Но от друга страна имаш огромна необходимост да се съсердоточиш и върху друг факт :

Вътрешните сили на организма са винаги потенциални и се управляват от психиката.

В обратен превод това означава, че ние не знаем как да управляваме собствените си сили и сме принудени с течение на годините да свикнем с мисълта , че болестите и старостта са необратими. 

Много ви моля, отвиквайте от тази мисъл. 

Това е - заблуда. Всичко е обратимо, освен смъртта. Процесите на стареенето са точно обратими. За болестите няма да говорим, защото те са сигнал подаден от организма с цел да ни накара да се концентрираме.. и да оздравеем.

С една дума, преследвайки целта за подмладяване не си струва да възлагате всички надежди само на козметиката и козметолозите и трябва да разбирате, че при всичката им мощна сила те не са способни да се борят със стареенето - на това сте способни вие самите. И още как! 

Остава само да започнете.

А за да намерите в себе си сили и увереност да започнете, просто се огледайте и вижте връстниците си ( а още по-добре, онези които са по-възрастни) и си признайте, че козметологията ако се сражава самостоятелно с признаците на възрастта е способна само на едно: да превърне възрастната жена в добре поддържана възрастна жена..

Процесът е комплексен...започнете от вътре...:за да има резултат козметиката, която ползвате от вън :)
Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар