Google+ Followers

събота, 27 септември 2014 г.

Ябълков пай от поетесата Марина Цветаева


Хубавото време е напълно достатъчно за да бъдеш щастлива, а когато е лошо, може например, да направиш ябълков пай.

 И не е нужен допълнителен смисъл. Като в детството ... :)






Ябълков пай по рецептата на поетесата Марина Цветаева:


- 1 кг ябълки
- 1,5 чаши брашно
- 2.1 чаена чаша заквасена сметана
- 150 грама разтопено масло
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия

Замесете тесто и сложете в хладилника за известно време, докато приготвяте сметановият крем за заливката от:

- 1 чаена чаша заквасена сметана - 1 яйце - 1-1,5 чаши захар - 2 супени лъжици брашно и разбивате с миксер.

Начин на приготвяне ::

1 Ябълките се почистват от кожата и се нарязват на прозрачни резенчета.
2 В тавичка с диаметър от 26 сантиметра разстилате тестото като оформяте висок бордюр по краищата. .
3 Равномерно покривате дъното с нарязаните ябълки и заливате с готовият крем.
4 Печете за около 50 минути при 180 °
5 Паят е вкусен по всякакъв начин, но когато го извадите от хладилника ... е нещо ... много вкусноооо !!!

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар