четвъртък, 12 ноември 2015 г.

Правим сами: Бонбонки( паста за зъби)



КОКОСОВОТО МАСЛО Е ПО-ДОБРО, ОТКОЛКОТО ВСЯКА ДРУГА ПАСТА ЗА ЗЪБИ!

Знаете ли, че кокосовото е един много мощен продукт, който може да убива бактериите, които увреждат зъбите?

Ирландските учени са изследвали проби от кокосово масло на Streptococcus mutans. Това е бактерия, която се прикрепва към нашите зъби и предизвиква ерозия на зъбите. Кокосовото масло се превърна в най-добрият съюзник за убиване на бактериите.

Учените смятат, че кокосовото масло трябва да е основна съставка в  течната паста за зъби. По този начин, нашите зъби ще бъдат по-добре защитени, отколкото преди.

Зъбният кариес не получават вниманието, което заслужава. Той засяга 60-90% от децата и може да засегне и възрастните. Водещите изследвания твърдят, че ако кокосовото масло  се трансформира в стоматологични продукти за лична хигиена може да стане най-мощният инструмент за борба срещу бактерии и други вредни вещества, които атакуват нашите зъби.

Паста за зъби с кокосово масло и сода:
https://www.youtube.com/watch?v=rUjQtRHvGcg

В стерилизиран буркан смесете кокосово масло и сода бикарбонат в равни количества. Добавете 2 капки етерично масло от мента за аромат.

Кокосовото масло също убива гъбичките кандида албиканс, която причинява вагинално течение, болка, изтръпване и усещане за парене при уриниране.


За деца е по-добре да се избегват етеричните масла, по-скоро използвайте естествен хранителен ароматизатор.

Аз лично не слагам сода за хляб, защото не съм фен  или течни или твърди повърхностно активни вещества (тоест,  пенообразуватели).

Примери за добавки: бамбук на прах, lithothamne, хвощ, женско биле прах, калциев карбонат, зелена или бяла глина, прополис или карамфил на прах.

Лично аз правя по-прости комбинации, т.е.:

- девствено кокосово масло (внимавайте да не сбъркате с кокосово масло от копра, маслото трябва да  не е ароматно и да няма вкус)
- Xylitol(кситол) - това е захар, получена от бреза, заслужил вече името Антикариес :)

Няколко капки етерични масла от мента или ароматът който искате да използвате и просто лапнете бонбонката в устата - толкова е удобно!

Най-важното е, че може да се използва без четка за зъби, вода за уста  и така позволявате на кокосово масло да действа на нивото на бактерии и лош дъх ... Бонбонката се топи бързо в устата, направете гаргара ( от ксилитола  се отделя повече слюнка) 5-10 минути и изплювате =>  Обожавам!

За разлика от търговските пасти за зъби, които са силно ароматизирани  за да маскират лошия дъх оставете кокосовото масло да действа като  се намеси в основата на проблема и да работи!!

Моля, обърнете внимание на тази,че формата във вид на бонбонки се използва само през зимата, тъй като кокосово масло е твърдо при ниски температури, но се втечнява в лятна рецепта ... така, че за лятото се прехвърля в бурканче.

Ето моята първа твърда версия за еднократна доза.

Съставките:

60 г кокосово масло  много внимателно се загрява с 1 или 2 г от мента на кристали, ако ви харесва много ментовата паста за зъби (ако не  ползвайте просто чисто кокосово масло)
20 г ксилитол
20 г сода за хляб( по желание)
20 г калциев карбонат( лек абразив, който може да бъде заменен с посочените по-горе добавки)
етерично масло от мента или друго етерично масло според вашия вкус

Приготовление:

Смесете праховете заедно и ги изсипете във втечненото кокосово масло.Разбъркайте докато изстине.

Направете " пръчки" и увийте в домакинско фолио.

Замразете за ½ час.
Извадете от фризера.
Изчакайте 2 или 3 минути малко да се отпусне и нарежете на малки бонбонки за еднократна доза.

Съхранявайте в херметически затворена кутия или буркан.


Съставът е примерен, дори не е консервиран.

Моята оценка:

  Зъбите ми са чисти и вкусът е добър! Колко е изненадващо отсъствието на пяна!Нямам какво повече да  добавя: зъбите са чисти, гладки и бляскави. Виждам промяната върху венците и езика си(!):без кървене, венците и езика са доста розови !!

 Бъдете здрави и красиви!


Няма коментари:

Публикуване на коментар