четвъртък, 29 юни 2017 г.

ЗА СКЪПАТА И ЕВТИНАТА КОЗМЕТИКА: КЪДЕ ДА ПРАВИМ ИКОНОМИЯ (И КЪДЕ,НЕ)



Има ли разлика между евтината и скъпата козметика?

Според мен това е темата на най-знаменитите холивари в бюти-съобществата! Трябва ли да търсим аналози сред бюджетните средства и за какво да похарчим спестяванията си, предлагам да прочетете по-нататък.


Кое е най-скъпото козметично средство което трябва да купя? Обзалагам се, че сте си задавали този въпрос!

Аз също съм си задавала този въпрос и съм намирала интуитивно отговорът му, но да сформулирам така, както  е направила Caroline Hirons(водещ бюти-експерт),така и  не успях. Така че аз ще опиша нейната гледна точка и ще допълня с мои мисли.

И така, за какво най-добре да похарчите парите си, които не са много?

Отговорът е един и това е серум за кожата. Те могат да бъдат различни и към  серумите се отнасят всички концентрирани средства с ретинол, пептиди, витамин С. И да, добрите серуми не могат да бъдат твърде евтини.

В списъкът с приоритети за грижа за кожата  Каролин Хиронс е направила следните акценти върху стойността на козметичните продукти (в низходящ ред).


Серум. За приготвянето му се използват нови технологии и скъпи ефективни съставки, които не винаги са евтини.Към тази категория се отнасят ретиноловите и подмладяващите пептидни серуми, овлажняващите бъстери или всичко онова, което използвате под вашият овлажняващ крем.

Ексфолиращи киселини. Добрите киселини са скъпи, на тази възраст, вече е възможно да си ги позволите.

Тук, обаче, аз не съм съгласна, защото скъпи киселини (над 100 $) за мен са работили по-лошо и са предизвиквали дразнене на чувствителната кожа. Аз съм за златната среда и за прости киселинни средства, които подхождат за вашата кожа.

Нощен крем. След 40 кожата се нуждае от повече   ретинол и пептиди, а те не могат да бъдат евтини.

Почистващи средства. Добри не много скъпи почистващи балсами могат да бъдат намерени, но има и такива, които са по-скъпи. Изберете какво искате.

Масло за лице. Можете да намерите евтини масло за лице, но между обикновеното масло и сложното, което се състои от множество съставки има огромна разлика. Качествените масла е нормално да бъдат скъпи.
 
SPF. Това е просто отделен, добър крем със защита, без допълнителни опции.

Хидратиращ дневен крем. Това трябва да бъде просто един добър и подходящ за кожата ви крем. Помислете за овлажняването и защитата, които ви дава и това е всичко, което ви е нужно от един дневен крем и не очаквайте второто пришествие (не се сдържах, но точно така е написано!)

Крем за околоочният контур. Тук Керълайн говори за това, че не и е нужно да използва скъп крем за около очи, защото нанася хидратиращият си серум върху зоната около очите. На нея и е нужна хидратация на тази зона тъй като тъмните кръгове около очите и са поради анатомичния строеж на очната кухина и в този случай козметиката е безсилна.

Маски за лице. Ако те са хидратиращи, то те са главно от глицерин и хиалуронова киселина, които не струват много.

Скрабове. Не са скъпи, защото в тях няма сложна технология.

Глинени маски. Можете да си купите глина на прах и да си правите маски сами, което не излиза скъпо.

Хидрозол. Не е нужно да харчите много пари за да си го купите.

Напълно съм съгласна, че глинени маски и скрабове можем да правим сами и ще получим реално отлично средство. Хидрозолите по принцип не са нещо кой знае колко скъпо, но трябва да се гледа за подводни камъни в състава и при  тях. Да очакваме чудеса от крем със SPF не си заслужава, главното в него е защита от слънцето и нищо повече. А за серуми е по-добре да не правим икономии, това е съвършено вярно!

Бъдете здрави и красиви!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар