вторник, 22 юли 2014 г.

Растителното масло от плодовете на дървото Aca i(Virgin) и три козметични продукти с него



Това дърво расте в Южна Америка  в заблатените райони на тропическите гори , Венецуела, Френска Гвиана, Суринам, Бразилия, Колумбия и Еквадор.

 В Амазонка  се нарича ICA-CAI или " плод, който вика ", но може да има различни имена в зависимост от местоположението му. То  е най-известно с плодовете си  и техните  изключителни свойства   благодарение на  които се нареждат сред " superfruits ". Те се характеризират с висока концентрация на хранителни вещества и витамини , с  мощните си антиоксидантни свойства и техните потенциални ползи за здравето.

Днес,маслото от  месестата част на плодовете на  Acai е високо ценено в козметиката за неговите свойства като антиоксидант .

В действителност то  съдържа танини и фенолни киселини , съединения, чиято  анти-радикална мощност е научно доказана.

 Включено  в продукти за анти-стареене, маслото Acai е идеалното растително масло, което позволява на клетките на кожата,   да се борят срещу оксидативния стрес и  с неговите последици  нърху  застаряването на хората.

 Неговият състав от мастни киселини и фитостероли помага за ребалансирането на съдържанието на мазнини в кожата, което я прави по- твърда и копринена .

 Скраб за тяло с асаи и шоколад


Съдържание: сурово какаово масло, масло от асаи, каприлис,витамин Е, абсолют от какао.

Тази кремообразна и вкусна паста се  прилага под душа в кръгови масажни за да ексфолирате кожата си, като оставя воал от мекота и деликатен аромат върху нея. 

Успокояващ гел против стареене за мъже Aloe & Acai


Съдържание: алое гел-био, масло от асаи, масло от Piqui, масло от Yuzu, активен комплекс от водорасли, витамин Е.
Този богат на Алое- вера гел е идеален за грижа след бръснене; успокоява раздразнената кожа   докато се бори срещу стареенето.

Успокояващ крем и анти-оксидант Acai & Нар


Съдържание: масло от асаи, CO2 екстракт от нар, актвен комплекс от фитостероли  и хидратантен комплекс.
 Този крем за лице и тяло с гладка текстура от комбининцията на Acai с CO 2 екстракта от нар е мощен антиоксидант, който предпазва кожата от свободните радикали и външни агресии.

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар