вторник, 22 юли 2014 г.

Летен детоксМного от нас се сблъскват с това, че уж правилно се грижим за кожата си,  нямаме каквито и да било видими здравословни проблеми,  но изведнъж се покриваме със странен обрив -  който не е причинен от акне и не е акне ...

В същото време, малко хора се замислят за това, че при нашето ниво на замърсяване на въздуха и околната среда, с нашите некачествени продукти  които консумираме всеки ден , в тялото ни  постоянно се натрупват   вредни метални соли, оксиди от всички видове вредни газове и пестициди от плодове и зеленчуци ...

Това се нарича - интоксикация.

  А  обратният процес на пречистване - се  нарича Detox или детоксикация.

А замисляли ли сте се защо сериозни клиники и здравни центрове се намират  в  локации в близост до морето или океана? Това е  така  защото морската сол, морската вода и цял куп от всички видове водорасли и кал -   са основните инструменти за детоксикация на цялото тяло.

В този пост,   ще ви покажа как бързо и лесно да направите своя собствена прекрасна детокс-програма за   едноседмичен курс   с която ще се отървете от внезапните   обриви по лицето и ще  почистите клетките на кожата  от натрупаните токсини.

 1. Маска с хлорела .

Върху доказаните свойства на това водорасло няма да се спирам, направо ви предлагам бърза  и лесна маска с нея:

• хлорела на прах(може и таблетки)
• 2 супени лъжици  заквасена сметана
• 1 чаена лъжичка чист зехтин

Между другото, с тази детокс - маска   може да си направите  истинска детоксикация и на тялото. Просто   пригответе по-голям обем, намажете тялото след баня и увийте вън фолио за 30-45 минути.

 2. С  хлорелата си направете детокс-коктейле и за пиене.


 3. И  на края  детокс-тоник за   лице :

• морска вода (или чиста вода с морска сол) – 100 мл

• течен екстракт от хлорела и кориандър   – 10 мл


• микс от макро-елементи за   детокс  и освежаване змета на лицето - 5 мл Този тоник ежедневно премахва  токсините и металните соли от клетките на кожата и я  запазва  свежа , нежна и здраве!

Бъдете здрави и красиви!

3 коментара:

  1. Чудесни рецепти-благодаря :) За тоника-последната рецепта-какъв е точно течния екстракт от хлорела и кориандър и какво представлява,от какво се състои този микс от макроелементи ?

    ОтговорИзтриване
  2. Хлорелата е водорасло, кориандъра е подправка с незаменими анти-ейдж свойства. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Това го зная :)-имах в предвид,хидролат ли правим с хлорелата и кориандъра?

    ОтговорИзтриване