четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Маска за лице с пшенични кълнове



Понякога "лудите" ми ръце ме водят към   експерименти  и след това полезните продукти са били успешно използвани не само за поглъщане, но също така и за кожата. Кисело мляко, овесени ядки, водорасли, шоколад - всичко това може да се използва успешно за маска за лице, но този път аз избрах пшеничните кълнове - малките живителни израстъци са не само богати на витамини, но и енергия от събудилите се зърна. Според мен, това е идеална маска за началото на март!

За маската е нужно съвсем малко - покълнала пшеница и млечен продукт според типа на кожата - мляко ( за чувствителна кожа), кисело мляко ( за мазна и комбинирана кожа),  сметана(за много суха и застаряваща).За особено чувствителна кожа може да се добави овесена пудра която съдържа бета -глюкани и добре премахва въспаленията и зачервяванията.

Вземаме покълналата пшеница, промиваме я с вода и смиламе в блендера.След това я разреждаме до удобна консистенция с млечния продукт, който избрахме, и нанасяме на почистено лице. Лягаме на диванчето, изключваме светлината и си почиваме . След 10 - 15 минути измиваме с топла вода.

Резултатите от такава витаминна маска са налице: кожата е мека, свежа, изглежда отпочинала и стегната, на бузките се появява младежка руменина.

А работата е в това, че в покълналите пшенични зрънца се съдържа висока концентрация от витамини: аскорбинова киселина( вит.С) и витамините Е, D и най- подходящите за кожата - витамините от група В. А млечните продукти, благодарение на високото си съдържание на млечна киселина и протеини леко избелват, овлажняват и правят кожата по-малко възприемчива към раздражения.

За това, понякога не си струва да бягаме след скъпи витаминни маски за лице, а да опитаме да си ги правим и сами.

Получават се напълно добри резултати.

 Проверено е върху себе си!

Вътрешно:


 Смути с киви и покълнала пшеница

Киви – 6 броя

Банани – 2 броя

Покълнала пшеница -   50 - 100 г

Кисело мляко   – 300 мл

Мед - на вкус

Бъдете здрави и красиви!


Няма коментари:

Публикуване на коментар