петък, 20 февруари 2015 г.

Подхранващ скраб за тяло с гел - душ


Днес искам да разкажа за поредната козметична хендмейдка - този път е скраб за тяло, при това, както много от вас обичат - с пяна..:)

   Този скраб съдържа частички от тръстикова кафява захар, която полира и овлажнява кожата, нерафинирано масло карите( шеа), което подхранва и овлажнява кожата правейки я много, много гладка.

За да го направите е нужно съвсем малко - масло шеа, кафява захар и гел за душ с приятен аромат.

Кафявата захар може да бъде заменена с мляно кафе, но захарта има овлажняващо действие и не суши кожата. Пенещата се основа е нужна за да може скрабчето лесно да се измие от кожата, а не да остане върху нея като маслена обвивка.

Взела съм гел - душ - грейпфрут (от Бодишоп), но бих предпочела бебешки душ-гел:Маслото шеа трябва да бъде със стайна температура - тогава е меко и лесно се топи.

 Вземаме равни части шеа, кафява захар и половин част душ-гел.

Аз взех по супена лъжица шеа, захар и чаена  лъжичка гел.

 Разбъркваме съставките и ако консистенцията ви се струва гъста - добавяме капка зехтин, а ако е прекалено течна - прибавяме захар или шеа. И разбиваме с миксер 5-6 минути на максимална мощност ( тогова структурата на скраба се получава въздушна и стегната).Остана да прехвърлите в бурканче и да съхранявате в хладилник.


 Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар