вторник, 17 ноември 2015 г.

Рецепти за звезди: Пенелопе Крус



Пенелопе Крус е един от най-красивите жени в света, а също така олицетворява дивата и топла красота на хълмовете на Испания, чрез обаянието на козметиката на L'Oreal на която е рекламно лице е посланик в продължение на години ...

Но ако тя изхвърли химичните кремове и увеличи обема на био масла и ароматерапия, каква ще бъде рецептата и?

Биография на кожата:


Пенелопе Крус снима първият си голям филм "Хамон Хамон"на 18години. Преди това тя е известна в света на танца.Тя твърди,че кожата й от много млада е подложена на стрес (физическите постижения са източник на окисляване за кожата на лицето) и химическите продукти (грим , сенки ...). Въпреки това изглежда, че воденето на здравословен и балансиран начин на живот (въпреки че понякога пуши, особено в в компанията на Уди Алън). Като всяка млада майка с раждането на Лео (роден на 22 януари 2011), кожата на лицето и (и на тялото!)е преживяло бременността и промените, които идват с нея.

Тип на кожата:

Трудно е да се намери снимка на Пенелопе Крус, без макияж за да я анализираме! Следва обаче да се отбележи, че въпреки,че кожата и е гладка и безупречна върху скулите се виждат тъмни петна.Тя има фототипен за южноевропейските страни тен.
За сега кожата и изглежда добре, но представя първите признаци на възрастта.

Гримът няма да помогне в дългосрочен план и е ясно, че работи много повече върху окисляването на клетката.

Вижда се и голяма капилярна чувствителност: кожата и се зачервява лесно при лошо време или раздразнения ...

Пенелопе Крус изглежда да има т.наречената "нормална"кожа, която е  нито суха, нито мазна и което е  добър шанс за нея. Въпреки това, има опасност чувствителността в областта на бузите и да се увеличи.

Моята рецепта:

Пенелопе, за да запази младостта на кожата си с голямо внимание сутрин и вечер трябва нежно да масажира лицето си с масло.Това масло трябва да овлажнява кожата, без да я променя. То трябва  само да обогатява тази красива кожа с витамини.  Може да попречи на причакващите бръчки и фини линии  с добавка на незаменими мастни киселини. Накрая следва да  укрепи кръвоносните капиляри върху бузите.


Моята рецепта: анти-ейдж маслен серум за ежедневна грижа за нормална кожа:

- Растително масло от арган: 15 мл за защита, витамини А и Е и анти-бръчки ефект
- Растително масло от кайсиеви ядки: 10 мл за сияние на кожата и провитамин А
- Растително масло Calophylle: 5 мл за укрепване на кръвоносните капиляри
- етерично масло от розово дърво 2 капки срещу отпускането на кожата
- етерично масло от кедър Atlas: 2 капки за циркулацията на кръвта
- Етерично масло от морков: 3 капки за блясък и осветляване на пигментни петна
- етерично масло от маслодайна роза 3 капки, защото "Тя заслужава това" :)

И за косата :

Да, това е  красива грива ... За да се запази силата на красивата  коса и особено нейният блясък, тя може да добави към своята доза от шампоан (BIO надявам се
!) 2 капки етерично масло от бор и само една капка етерично масло от канела. Тези етерични масла стимулират растежа и укрепването на косата чрез засилването на кръвообращение в луковицата на косъма.

А вие?
Имате ли същия тип кожа като Пенелопе Крус?
Възползвайте се от рецептата. :)

 И бъдете здрави и щастливи!


1 коментар:

  1. Здравейте и благодаря за интересната рецепта :) Интерисува ме,дали можете да препоръчате някакво друго,по-достъпно масло за укрепване на кръвоносните капиляри?

    ОтговорИзтриване