неделя, 8 ноември 2015 г.

Правим сами: Тоник за лице



Хайде днес да поговорим за тониците за лице които може да направим самостоятелно. Тонизиращите лосиони или тоници са важен етап след измиването и свалянето на козметиката от лицето. Те премахват раздразненията и зачервяването на чувствителната кожа, отстраняват усещането за стягане (сухост) и подобряват цвета на лицето.

За защита и овлажняване на кожата тониците трябва да се ползват постоянно и тогава ще се вижда добрият резултат от тях. Вместо самостоятелно направени тоници могат да се ползват различни хидрозоли, но за съжаление българският пазар в тази посока е доста оскъден.

В натуралната грижа за кожата е най-добре да се съчетават хидрозоли със самостоятелно направени тоници. Обикновените тоници, които се продават в магазините съдържат прекалено много ненужни вещества:оцветители, ароматизатори и не полезни консерванти, за това ако искате да получите добър натурален тоник ви съветвам да си го направите сами.Единственият минус на самоделните тоници е в това, че се съхраняват само за няколко дни, но за това пък се правят бързо и лесно.

Тоник за лице със зелен чай

Запарка от зелен чай
Натурален ябълков оцет

Зеленият чай е силен антиоксидант и добре успокоява чувствителната кожа. Ябълковият оцет има кисела реакция и защитава кожата от бактерии. Запарете зеления чай както обикновено и добавете няколко капки оцет. Съхранявайте в хладилник и ползвате както обикновено с памучен тампон.

Тоник с лимон и мента

1 пакетче чай от мента
екстракт от хамамелис
1 ч.л. лимонов сок

Такъв тоник идеално подхожда за мазна кожа и за кожа с разширени пори.Заварете ментовият чай, прибавете екстракта от хамамелис и лимоновият сок. Съхранявайте в хладилник.

Ябълково-ментов тоник

4 с.л. нарязана прясна мента
2 с.л. ябълков оцет
1 чаша минерална вода( може и слабо газирана)

Сложете нарязаната мента в бурканче, залейте с ябълковият оцет и разредете с водата.Може да прелеете в шише със спрей и периодично да впръсквате тоника върху лицето си през деня.Съхранявайте в хладилник.

Бъдете здрави и красиви!

3 коментара:

  1. Благодаря за ценните съвети :) Не бихме ли могли да сложим консервант,за да ги съхраним за по-дълго- вит.Е например ?

    ОтговорИзтриване
  2. Цитросепта е за предпочитане плюс вит.Е :)

    ОтговорИзтриване