понеделник, 15 февруари 2016 г.

Моята Vegan козметика



Това е така наречената козметика за вегани. Не всички органични козметични продукти попадат в категорията "вегански": Във веганската козметика влизат растителни продукти, които не са тествани върху животни и не съдържат съставки от животински произход, като мляко и мед. Веганската козметика се маркира със специален знак с животинска лапа.

Първото ми предложение е за веган крем с пресен сок от магданоз, целина и маруля

Исках да се съберат в този крем 3 елемента с

много високо съдържание на антиоксиданти, които да дадат тласък на кожата преди пролетта за да се бори срещу стареенето и да получи солидна доза подходящи витамини.

Сложих прясно изцеден сок от магданоз: сам по себе си магданоза съдържа цял коктейл от витамини -   С В1 В2 В3, които предпазват кожата, както и витамините срещу стареенето -  PP B5 B6 B9 ( обърнете внимание на В9, вече писах за него!) , каротин, калий, фосфор и магнезий.


Сложих прясно изцеден сок от маруля заради  огромният  подмладяващ ефект в биохимичното и съдържание и за това,че изчиства зачервяванията причинени от розацея.

Сложих екстракт от зелено кафе, много богат на антиоксиданти и скъпоценни полифеноли

Аз най-накрая направих и добавих ценният си мацерат от бодлива круша в арганово масло заради неговият възстановителен, анти-стареене и лечебен ефект.

Но налудничавата ми идея беше извличането на пресен сок от зеленчуци, които използвах в моя крем..

Този крем, е приготвен преди три седмици и не показва признаци на мухъл, но предупреждавм, че срокът му за годност е максимум месец, защото съдържа сурови съставки.
Тези, които вече го ползват знаят това. И разбира се, кремът е салатено зелен, но за съжаление снимката не успя да "хване" този красив цвят.

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар