понеделник, 23 януари 2017 г.

"Анти бръчки" Авокадо/шоколадов пудинг



Кой би си помислил,че можем да се насладим на вкусен шоколадов десерт, който също може да ни помогне да изглеждаме по-млади?

Този пудинг е съществен инструмент във воденето на войната срещу бръчките.
Той е натоварен с антиоксидантни съставки и пълен с добри мазнини.
И даже няма да почувстваш вина от това, че си си доставила удоволствие!

Време за приготвяне: 15минути

Добив: : 2-3 порции

Съставки:

2 средни узрели авокадо
3/4 чаша  сурово какао на прах
1 1/4 чаша кокосово мляко или повече, ако е необходимо
1 чаша кафява захар
1/4 чаена лъжица екстракт от ванилия
1/4 чаена лъжичка кардамон на прах
морска сол на вкус
Шам - фъстък и кокосови стърготини за украса

Приготвяне:

1. В кухненски робот или пасатор, смесете авокадо, какао на прах, кокосово мляко, захар, кардамон и ванилия и бъркате докато се получи гладка смес.
2. Добавете кокосово мляко, за да се постигне желаната консистенция. Прибавете сол на вкус.
3. Прехвърлете пудинга в купички и сервирайте веднага или оставете на хладно преди сервиране.
4. Украсете с ядки от шам фъстък и кокосови стърготини.

Ползите от съставките:

Авокадо:

Съдържа здравословни мазнини и фитонутриенти, които овлажняват кожата отвътре навън.
Помага за премахване на бръчки и придава на кожата ни младежки блясък.
Осигурява лутеин, който е  необходим за да ни предпази от свързаната с възрастта дегенерация на очите.
С високото си съдържание на фибри помага за храносмилането и асимилацията на хранителните вещества.

Суровото какао:

 Е един от най-хранителните източници на антиоксиданти и неутрализира свободните радикали.
Неговите антиоксиданти, флавоноиди имат противовъзпалителни свойства и помагат на кожата да  отразява UV светлината, което спомага за намаляване на риска от фото-стареене  и разрушаването на колагена.
Какаото съдържа сяра, минерал, който изгражда силна коса, нокти и стимулира красивата кожа.
Поддържа здраво сърце  чрез понижаване на кръвното налягане и понижаване на LDL холестерола.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар