събота, 7 януари 2017 г.

Рецепта за ароматен конфитюр от мандарини





Съставки:
- 1 кг мандарини
- 1 голям портокал
- 1 кг захар
- 1 чаша вода
- 2 супени лъжици смлян джинджифил.
- 1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

1. Почистете мандарините от корите и разделете на отделни парчета. Направете същото и с портокала.
2. Поставете плодовете в купа и налейте чаша вода.
3. След 8 часа сложете сместа  на бавен огън и добавете джинджифил.
4. След кипването на сместа се вари половин час при непрекъснато разбъркване.
5. Добавете в конфитюра захарта и ванилията. Гответе още един час и половина.
6. Изсипете в предварително стерилизирани сухи буркани и затворете с метални капачки.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар