сряда, 18 октомври 2017 г.

за тиквата в козметиката и за козметика с тиква =) Навън е все пак есен и за това днешният ми пост е за тиквата в козметиката и за козметика с тиква =)

Екстрактът и пюрето от тиква работят по-зле от пилинг, защото в тиквата се съдържат много много ензими. Ензимите действат като алфа хидрокси киселини - ексфолират старите клетки, изглаждат релефа на кожата.

В тиквата се съдържат много каротиноиди и витамин С, като последният осигурява защита срещу свободните радикали и намалява вредата, която причиняват. Каротеноидите стимулират синтеза на колаген и ускоряват възстановяването на кожата.  

Според дерматолога д-р Marnie Nussbaum, тиквеното масло е богато на витамин Е, цинк и омега-3 мастни киселини, така че "има огромни предимства за кожата по отношение на хидратиратация, борба срещу свободните радикали и запазване на младостта".
Цинкът и витамин Е подобряват еластичността, борят се с акнето, ускоряват лечението на рани и наранявания.

При вътрешен прием тиквеното масло инхибира активността на ензима 5-алфа-редуктаза.

Този ензим превръща тестостерона в неговата активна форма DHT, което помага срещу пролапса. Освен това, маслото предпазва космените фоликули и подобрява блясъка на косата.

Моето предложение е за :

"Тиквен селективен серум"

Предназначен за изтощена и уморена кожа с цел да възстанови енергията и нейният блясък.
Текстурата прониква незабавно и оставя кожата суха и мека.

Състав: хидролат от лимон и портокал, ирландски мъх, екстракт от тремела, глюконолактон,витамин С,натурален пропандиол, екстракт от тиква и масло от тиква.

ПП. Докато писах поста ми се прииска и тиква в козметиката и тиквеник с много ароматни подправки. :)

Бъдете здрави и красиви!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар