вторник, 20 март 2018 г.

Честита Пролет!




Въпреки снежната сутрин и напълно пролетната дата в календара, слънцето все пак уверено пробива облаците. )))А това съвсем не е малко.Започва да отминава мъгливата меланхолия в душата и отново ти се иска да живееш. Това ме накара да се замисля с какво да заменим киселинната линия в домашните средства за лице за да не ни нападне "пролетната пигментация". И намерих!!!


Пролетта не изисква от нас някакви свръх мощни и натоварващи формули. Както и в живота, козметичната пролет се отбелязва със свежест, натурални природни съставки, изчистена рецепта, прозрачна влага в състава и безкиселинни/ без ретиноидни подмладяващи компоненти. И цветен аромат, разбира се...

И за да влезем в лятото без пигментни петна, но със здрава и красива кожа, ви предлагам да опитате един такъв "пролетен" дует.

Това е идеален вариант за тези, които обичат прости, напълно естествени, органични рецепти, но с модерни и ефективни подмладяващи "чипове".

1. Лек серум " Ливадина "за лице, който може да се използва като дневен крем, а също (за тези, които имат суха кожа) - в обичайното си качество на серум под нощен крем.

Състав: гел от алое вера, акациева смола от Сенегал, Sepilift DPHP, масло  Inca-inci, емулгатор от пшеница, масло от ливадина (Limnanthes alba) , масло от жожоба, сквалан, хиалуронова киселина, витамин Е, бизаболол.

чипове:
♦ акациевата смола от Сенегал е класен актив / сгъстител. От една страна се добавя към рецептата за да сгъсти образуването на емулсията или гела, от друга страна  - това е един отличен тонизиращ и изглаждащ компонент за кожата, особено за областта на мимическите бръчки около очите и освен всичко останало има дълготраен овлажняващ ефект.

♦ Маслото Inca-inca е една "голяма витамина" в този състав. Уникално масло, получено от семената на плодовете на растението-инка инчи отглеждано в перуанските Анди. Обичам това масло за неговата  невероятна структура и  лекота върху кожата,абсорбира се веднага, не запушва порите и перфектно се грижи за лицето.

Уникалността на маслото е във високото съдържание на мастни киселини Омега 3 (около 50%) и Омега 6 (около 35%), както и във високата концентрация на гама и делта тофероли (витамин Е), надвишаващи обичайният алфа-токоферол.


Освен това, маслото е богато на каротеноиди и витамин С.
Т.е. това е едно от най-добрите масла за грижа за всякакъв вид кожа: възстановява нарушената липидна бариера, премахва сухотата и лющенето, нормализира мазната дехидратирана кожа (която изглежда лъскава, но едновремено с това е покрита с фина мрежа от сухи бръчки и люспести петна ), овлажнява и прави кадифена нормалната кожа, витаминира и подмладява уморената и зряла кожа.

♦ масло от жожоба + ливадина  + сквалан - са още една троица от масла за идеална, гъвкава кожа. И трите масла работят за възстановяване на липидната бариера на кожата, за нейния гладък и добре поддържан външен вид.

 Отличителните свойства на маслото от ливадина:

* Уникален състав от мастни киселини, плюс токофероли и фитостероли в несапонифицираната фракция
* Има висока устойчивост на окисляване и нагряване
* Съдържа мощният антиоксидант 3-MBTU
* Има подчертан овлажняващ ефект, не е мазно и бързо се абсорбира.

♦ Хиалуроновата киселина е нашият любим дълбок овлажнител за кожата. Подходящ за всеки тип. Трябва да го има в абсолютно всички козметични средства. Не причинява странични ефекти и алергии.
♦ Бизаболол - активна съставка, извлечена от синя немска лайка, успокоява кожата, облекчава раздразнението и лющенето, както и алергенни реакции.

И накрая, ОСНОВЕНИЯТ ЧИП

♦ Sepilift DPHP или дипалмитоил хидроксипролин
Технологичен и изключително ефективен компонент в анти-възрастовата козметология. В "сърцето" на актива е аминокиселината пролин, която влияе на производството на колаген в дермата.

⇒ Действието му има за цел да намали бръчките по лицето и да стимулира фибробластите да произвеждат колаген от трети вид (най- "младият" колаген, типичен  за млада кожа).

Това вещество е оборудвано с "иновационна система"за проникване в дермата (през епидермиса), там където не всички аминокиселини (протеини, пептиди) могат да проникнат или проникват в недостатъчни количества.

Това, че не всички протеини и пептиди могат да проникнат в дермата се дължи на факта, че аминокиселините са йонизирани (заредени) и имат хидрофилен характер, който не им позволява да се присъединят към липофилната структура на епидермиса и да проникнат в нея. За целта се използват и осъществяват различни "методи за доставка".
В този случай към anti-age аминокиселината «пролин» са присъединили липофилен противойон и в тази форма активната съставка достига съответните рецептори в кожата и може да повлияе на тяхната стимулация.

2. Нощен крем" Ливадина "


В качеството на нощен крем за пролетта към гореописаният серум много добре подхожда нощният крем" Ливадина " с практически идентичен състав, но по-плътен поради добавянето на още едно от любимите ми масла - маслото от бабасу.

Маслото от бабасу е масло с високо съдържание на витамин Е, антиоксидантни свойства, растителни фитостероли, предотвратява преждевременно стареене на кожата, овлажнява и изглажда бръчките, подобрява  регенерацията на клетките на кожата, намалява пигментирани старчески петна.

Това масло е отлично както за мазна и пореста кожа, така и за суха.

Маслото не запушва порите. Този факт е особено важен за тези, които имат мазна кожа, с големи пори, пъпки и акне.

Бързо се абсорбира, без да оставя мазен блясък.

Резюме

Ето два начина за ценителите на прости, но "умни", органични рецепти. Аз наистина харесвам представеният състав, особено защото, сред най-добрите масла и овлажнители за кожата, в него има една от любимите ми активни съставки против стареене - Sepilift DPHP.   Това е една наистина "работеща" подмладяваща съставка в съвременната козметика.

Честита Пролет!

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар