събота, 9 март 2013 г.

Защо предпочитам собственоръчно приготвена козметика

          EnJoy The Sound Hire:  http://www.divshare.com/download/16758536-e22


  

Домашната козметика  се приготвя в домашни условия....както и да я наречем, тя се отличава от всичко, което до сега сме знаели. Това не са краставички на очите и бананова каша на лицето,  но в същото време това са не сложни химични реакции в реторти или  бурканчета Петри.
  











И все пак, какво е това? Домашно приготвена козметика?  И, най-главното, за какво ни е нужна?  Защо   е собственоръчно направена?

  Първата и основна причина, беше собствената ми алергична кожа.

Когато купувах крем  ми беше трудно да   кажа със сигурност  от какво се    състои и как е направен. Красиви думи и разкошни модели възхваляващи продукта до небесата. Обаче, си струваше да се науча да "чета"   етикета и ми стана ясно, че всичко това е само продукт  на нефтопреработването  съдържащ голямо количество химически добавки, основно стабилизатори и консерванти.

Когато сама   си правя крем, зная със сигурност какво има в него, тъй като сама  съм добавила  съставките в него. Освен това, мога   целенасочено да се боря с един или друг недостатък на   кожа си, използвайки  конкретни активни вещества.
Коазметичните компании се стараят да създадат универсална козметика, която да подхожда на максимално количество потребители.За това, в един продукт могат да бъдат използвани десетки ингридиенти. Но точно това е и задънената улица. Защото, колкото по-малко са съставките , толкова по-малко са шансовете да   срещнеш  предизвикващ алергия компонент  и толкова по -лесно крема се понася и възприема от кожата.Както се казва, всичко гениално – е просто.Този минимълизъм в значителна степен подхожда и за всеки вид козметика. 

Само чрез използването на качествена суровина и натурални компоненти успях да възстановя и защитя кожата си  от излишното химическо натоварване на което я подлагах в годините.. ..

Приготвянето на собствена козметика е нещо много лесно.Напълно изпълнимо във всяка кухня. Освен всичко друго, от икономическа  гледна точка, имайки пред вид, че хубав крем днес струва много пари, мога да си създам   няколко такива крема, при същите финансови вложения.   

И все пак, защо собственоръчно направена козметика? 




 В самостоятелното създаване на кремове мехлеми и лосиони, за  мен  има някаква романтика, способна за миг да спре бързо бягащото време в епохата на технокрацията  в която живея. Това е „свеж” полъх, който ми помага  да върна индивидуалността си в едноликото ни общество, зомбирано от реклама,  намиращо се   в  преследване на натрапени ни еталони. Здравата алтернатива, която ми носи радост и неизпитвани до сега усещания е  в моите  ръце. Приготвения от мен крем  е винаги индивидуален. Мога да го    използвам сама, или да го поднеса, като подарък на приятели и близки.. Едва ли може да се измисли  по-индивидуален подарък. ..
 Не по-малко важно е   осъзнаването , че си успял както и  радостта от това да бъдеш творец. 
Овладявайки основите, с увереност в силите си и необходимите знания,  и вие ще можете да създавате ваши собствени рецепти и да постигнете съвършенство и  признание  сред  семейството, колегите и приятелите си.
  
Желая ви - успех!   
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ovJJdzJ-7AY
   







Няма коментари:

Публикуване на коментар