сряда, 3 април 2013 г.

Съвремената легенда за натуралната козметика


  В самото начало на кариерата си, Ести Лаудер, собственоръчно „готвела” само натурална козметика във вид на кремове, които разфасовала за всяка клиентка.

   Една вечер,     изплашена клиентка  и съобщила по телефона, че готвачката и използвала за приготвянето на сладкиша за гостите на дамата  не готварски крем, а натуралната козметика от бурканчето на Ести. При това, тайната за изчезването на  съдържанието от бурканчето на знаменитата парфюмерка, се разкрила след като гостите си отишли, - тогава, когато домакинята отворила хладилника, за да вземе и използва нощният си крем от Ести.

        Разсъдителната   Ести Лаудер побързала да успокои клиентката си, като и казала, че състава на крема съдържал само природни вещества. И действително, нито на другия, нито в последващите дни, никой от гостите не се оплакал от влошаване на здравето, заради това, че заедно с тортата си е хапнал и натурално козметично кремче.
        Тази легенда е актуална и до ден днешен.
Тя е особенно важна за онези, които се занимават с приготвянето на домашна козметика у дома и за лично ползване.
  Но не по-малко важно е, тя да бъде известна и на поклонничките на промишлената натурална козметика. Много често, именно последните, се подиграват на тези, които се опитват да си направят собствена козметика, стоейки до готварската печка.А всъщност, именно Ести Лаудер, е започнала кариерата си именно в домашни условия!
  Тази комична ситуация, потвърждава само едно правило – по-добре да използваме натурална козметика, отколкото да се поливаме и мажем с продукти на химическото производство.

Моят съвет е: Преди да купите „натурална козметика” , е необходимо да се убедите в нейната – натуралност.

 Втори съвет: Пазете "сготвените" сладкиши далеч от домашните си...нееднократно моите с а били-отхапвани, облизвани, след като са били взети  -за десерт :)))
Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар