петък, 7 март 2014 г.

Сяра за красива кожа





Все по-често известните козметични брендове добавят в кремовете за лице    био - сулфур, MSM или по-просто, сяра.
Съвремената  тенденция е  такава, че сярата е съставна част не само в   противовъспалителните рецепти, но и в сложните подмладяващи  средства.

Днес искам да поговоря именно за сярата и защо я обичам.

Сярата се смята за осмия или деветия най-изобилен минерал в тялото.   Среща във всяка клетка и най-вече във високи концентрации в ставите, косата, кожата и ноктите. Адекватният прием на сяра играе голяма роля за придобиване на красива и блестяща кожа и минерализирана коса. .Тя е необходимата съставяща на важните аминокиселини участващи в синтеза на младите колагенови влакна и кератина.   Новите колагенови влакна   в кожата са залог за нейната продължителна младост и стегнатост, а благодарение на кератина имаме здрави и блестящи коса и нокти.

Много е важно да се разбере, че е ефективен само комплексният подход, за който не спирам да говоря на своите клиенти...т.е.  освен козметични средства, в случая със сяра, е важно да се приемат и специални био - добавки, тогава успехите ще бъдат "на лице", а подмладяващият ефект ще бъде видим не само на вас..

Козметиката    и био - добавките  със сяра :

• способстват за  образуването на нови колагенови влакна,  вследствие на което лицето се стяга, а кожата става по-твърда.
• включват  процеса за регенерация на епидермиса, който съдържа кератинови пластинки и благодарение на което   спира излющването на кожата и алергичните реакции от агресивните фактори на окръжаващата ни среда.
• участват  в синтеза на кератина, което е крайно полезно за здравето на косата.
• обладават  противовъзпалително и подтискащо  микробите действие , което е забелязано отдавна от учените и се използва в козметологията и дерматологията за лечение на мазна кожа с акне.  При използване на лечебни и козметични средства  на основа на сяра пъпчиците се подсушават, унищожава се патогенната    флора в епидермиса, кожата става по-светла и изравнена, изчезват зачервяванията при розацея.

Кому е  нужна сяра?

• на първо място, на щастливите собственички на мазна кожа, възпалена от  демодекс (кожен кърлеж- представител на нашата естествена флора на лицето)кожа и кожа с акне. Ако ви е омръзнал ежедневния    блясък на кожата  под фондьотена, постоянните червени възпаления и черните точки по носа, приема на препарати със сяра и козметичните средства с нея са ви били нужни още вчера!  :)     Но никога не е късно да станеш красива, така, че...да започваме!!!
•  на всички на които ноктите са станали чупливи и косите са започнали да падат.Срочно да започнат пиенето на сяра.    Курс – от един до два месеца, два пъти в годината.
• когато с   настъпващата пролет имунитета ви е "паднал"...съвсем..
• на всички момичета, решили тази пролет да започнат физически упражнения и да "седнат" на диета, защото лятото е съвсем наблизо..  Идеята е  просто прекрасна,   но в организма в такива периоди се образува дефицит на сяра, вследствие на което косата започва да пада, а ноктите - да се чупят.За това, по  време на пролетното отслабване пием сяра и поддържаме красотата на кожата, косата и ноктите си.
•  и на тези, кожата на които изведнъж започва да проявява различни алергични реакции на окръжаващата ни среда.Най- вероятно е нарушен роговия кожен слой, а сярата участва в неговото възстановяване.За това ползваме козметика със сяра и пием витаминчета със сяра.

Каква сяра е най - добре да пием  ?

Аз предпочитам сяра на таблетки..Примерно, този вариант, който е разчетен за 4-ри месечен прием ( или за два курса на година по 2 месеца)

http://www.iherb.com/bluebonnet-nutrition-msm-1000-mg-120-vcaps/13057#p=2&oos=1&disc=0&lc=en-us&w=msm%20sulfur&rc=106&sr=null&ic=43?rcode=dft256

 Вероятно чичко Гугъл ще предложи и други варианти, включително и за територията на България..

  Моята козметична серия  «Antioxidant+C+Sulfur» :


Рецептите са основани на   микс от козметични киселини, с висока концентрация на  витамин  С, ефективни антиоксиданти и сяра.

Цели:

•  избистряне на кожата от зимната  влага и умора
• пречистване на клетките от оксиди и насищането им с кислород
• стимулиране на образуването на нови колагенови влакна
• дълбоко овлажняване и възстановяване на липидния бариер
• отстраняване на възпалителните реакции  (акне,демодекс, розацея)


- Маска със сяра и брезов катран


Специално за най- разпространената  форма на проблемна кожа и акне, предизвикана от демодекс.
Състав: Water, Kaolin, Sulfur, Titanium dioxide, Paraffinum liquidum, Jojoba (Buxus chinensis) oil, Urtica Dioica (Nettle) Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Green Tea Extract, Salviae Sclareae Extract, ButyleneGlycol, Ceteareth-25, Ceteareth-6, Cetearyl Alcohol, Birch (Rusci rectificatum), Aloe Barbadensis Leaf, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol

- Крем срещу кожни несъвършенства  «Antioxidant+C+Sulfur»


Свеж и лек, този крем оставя матращ воал върху  кожата и перфектно я хидратира. Той помага да се балансира мастната секреция и намалява появата на кожни несъвършенства.

- Почистващ гел за комбинирана кожа  «Antioxidant+C+Sulfur»
 
 С кремообразната си  пяна и глобален плодов аромат този  много мек гел почиства и освежава кожата ефективно. 

- Серум «Antioxidant+C+Sulfur»



 Серумът е обогатен с витамин С, антиоксиданти и сяра премахва скучната завеса на уморената кожа.   Помага за предотвратяване и облекчаване на кожни дефекти.   Идеален за ежедневна грижа, за   сияйна и нежна  кожа.

Бъдете здрави и красиви!

13 коментара:

  1. Здравейте, как мога да си поръчам от маската със сяра и брезов катран.
    елена

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте и аз се интересувам как мога да си поръчам маската и серума със сяра?

    ОтговорИзтриване
  3. и аз се интересувам от маската с брезов катран и сяра и от крема, моляя пишете цени и откъде да си поръчаме

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте! Отговорих на посоченият имейл.Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, интересувам се от продуктите за акне. Ще се радвам да се свържете с мен. Благодаря предварително.
    Поздрави,
    мария

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, интересуваме дали някои от продуктите ще помогнат за себореен дерматит на лицето? Благодаря ви!
    Адриан

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте, как мога да поръчам маската за лице със сяра и катран?

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте, как мога да поръчам маската със сяра и катран?

    ОтговорИзтриване
  9. И аз искам от тази маска със сярата и катрана. Как може да се поръча?

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте, как мога да поръчам?

    ОтговорИзтриване
  11. Учудена съм, че ползвате течен парафин в продуктите си, мислех, че държите на тяхната естественост и полезност... Няма нужда да повтарям информация, известна отдавна на всички - че петролните продукти в козметиката на практика унищожават всякакъв полезен ефект от нея. Как препоръчвате именно маска против акне с продукт, който е един от най-комедогенните?! Не знам вашата кожа каква е, но като човек, който е страдал години от упорито акне (въпреки нормалната си към суха кожа) и го е преодолял, мога да кажа: решението е 1. Много ретинол и 2. НИКАКВИ ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ, както и сулфати в козметиката, която се ползва! Откакто минах на изцяло натурална козметика, нямам и една черна точка по лицето си, без да полагам някакви специални усилия в тази насока.

    ОтговорИзтриване
  12. Браво
    Уникални сте! Браво! Страхотна кулинарна рецепта! Невероятно красиви снимки, страхотно попадение! Личи си, че сте страхотен кулинар! Поздрави

    ╰┈➤ Gladni.com


    ОтговорИзтриване