събота, 14 февруари 2015 г.

Стъпки в пясъка




Трябва да си призная, че не обичам календарните празници, да отделям от общата среда на битието особени дни за да простя или започна, за да стисна нечия ръка или просто за целувка.

Денят на всички влюбени е повод да признаеш чувствата си, повод за да кажеш на друг човек, че ти е скъп, повод да направиш приятна дреболия и да уредиш малък празник за двама или да си спомниш, че имаш още някой, освен твоите избраници, който ти е не по-малко важен - приятел, роднина или просто любимия ти котарак лениво излегнат върху коленете ти.

Но ако обичаш такъв повод има във всеки ден от живота ти.

И не нужен денят на Светия Валентин, не е нужен един единствен ден от студения февруари за да откъснеш цвете, да донесеш закуска в леглото и да отидеш на влудяваща среща с човек с когото току -що си се срещнал или с този, който разделя с теб много години, познат ти до всяка дума, до всяка черта.

Или за да кажеш на приятелите си, че правят животът ти по - светъл просто за това, че са именно такива каквито са.

Или да набереш телефонен номер и да кажеш просто така, без цел и повод: "мамо, обичам те. Благодаря ти "..

Аз не обичам празниците. Но обичам да виждам своите хора щастливи ...


Един човек, в краят на живота си се обърнал към Господ и му казал: "Господи, защо в най - трудните ми моменти си ме оставял сам Виж самотните ми стъпки по пясъка."
- Не - отговорил Господ, - Това не са твоите стъпки.Това са моите стъпки, защото в най - трудните ти моменти аз те носих на ръце.  

"Стъпки в пясъка"  - Една реална любовна история в почивният ден:

Бъдете здрави и красиви!

2 коментара: