сряда, 8 ноември 2017 г.

ГЛИЦЕРИН И МЕЗОРОЛЕРИ. 2 ВЪПРОСА НА ДНЕВЕН РЕД





Глицерин.

Дали глицеринът изсушава кожата? Просто за сложното.

Всички вече сте прочели в интернет, че глицерина в сух климат, черпи влага от по-дълбоките слоеве на кожата, както и това, че всички ние "ще изсъхнем". Много интересно, откъде идват всички тези слухове. Вероятно от кухнята на "домашната козметика".

Какво представлява глицеринът?

Глицерин или глицерол е безцветно, течно вещество без мирис, което се използва в огромно количество във фармацевтичните и козметичните продукти. Сладък на вкус, ужасно лепкав, страничен продукт от производството на сапун.

За какво е нужен в козметиката?

Преди всичко, поради невероятните си овлажняващи качества. Чрез привличане и задържане на вода, той поддържа кожата мека и гладка, без дразнещ ефект. Минус на глицерина - може да даде лепкаво усещане, ако използвате високи дози.

Възможна ли е дехидратация?

Глицеринът може да привлече вода от всякъде, но логично, основната формула е от въздуха или от козметичен крем (Oпa! Неочаквано). Теоретично е възможно глицерина да доведе до дехидратация, но само при много високи концентрации (30% и повече ). Ето защо, ако водата е първата съставка в списъка наетикета  няма какво да ви притеснява.
И между другото, в повечето шампоани и балсами глицерина се използва за предпазване на продукта от изсушаване, а не за супер овлажняващ ефект, освен ако не сте афроамериканец със суха коса ( при тях глицерола работи в неизмиващи продукти).

Мезоролер.

Вярно ли е, че мезоролите помагат да се отървем от стрии и белези?

Вярвайте или не, този вид терапия има научна обосновка.

Колагенът.

Продупчването на кожата с игли може да бъде технически наречено индукционна терапия, перкутанно колаген (collagen induction therapy – CIP) - по същество това е  алтернатива на пластика в резултат на която състоянието (по отношение на качеството) на кожатасамо по себе си не се променя. Феноловият пилинг също не на всички подхожда (влошаване на епидермиса фофизьм), така че палмата за превъзходство заеха "повърхностните процедури" - пилинги, шлишфовки и лазери. И накрая измислиха терапия с микро игла  и мезоролер.

Смисълът на процедурата


Точковото увреждане на кожата с игла задейства възпалителен процес, което води до засилено унищожаване на повреденият колаген , т.е. морфологичен субстрат на белези и бръчки.  Въздействието става на нивото на ретикуларната дерма (където е колагенът под съдовете). Ефектът от индуцирането на синтезата на колаген възниква от естествената реакция на кожата до травма. Дори при наличието на единична микрокамера, тази реакция вече е включена. Когато хиляди или десетки хиляди малки пробиви се намират близо един до друг се формират сливащи се кръвотечения. Това стимулира нормалното посттравматично освобождаване на растежни фактори и фибробластна инфилтрация. В резултат на редица процеси се активира синтеза на колаген и еластин в горните слоеве на дермата. Иглите трябва да са с дължина 1,5 мм и диаметър 0,25 мм.

Като неприятности ще имате сериозно кървене с всички последващи последствия. Ще трябва да прекарате 10 дни у дома и да "се лекувате". Но резултатът ще бъде по-устойчив, отколкото от лазерно шлифоване ... и по-евтино. Да, за ефекта най-вероятно ще ви трябват няколко процедури.

В огледалото след процедурата е по-добре изобщо да не се гледате. Струва ли си да казвам, че такива процедури трябва да се извършват от квалифициран специалист в подходящата среда?

Можете ли да го правите у дома си?

"Домашните" мезоролери са много, много различни от професионалните. Някои производители казват това, някои не.

Изглаждане бръчки и белези  в къщи с мезоролер по техниката за перкутанно индуциране на колаген - не!

Увеличаване на пропускливостта на кожата за козметични продукти - да!

Да внесете инфекция - е напълно възможно, ако не спазвате правилата, например, обработката на мезоролера, правилната подготовка на кожата и т.н.

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар