сряда, 29 ноември 2017 г.

Зимна грижа за кожата





Есенната грижа пропуснах да опиша така, че преминаваме директно към зимата, която вече Е.

И така, зимна грижа за кожата, как правилно да се грижим за нея и как да не правим ненужни неща .=)

Основният проблем на зимата е сухия въздух.

През зимата отоплението работи с пълна пара и няма циркулация на въздуха и съответно той не съдържа влага. Кожата изсъхва и липидната бариера е уязвима - появяват се микропукнатинки.

Острият вятър и студа добавят проблеми увреждайки сухата кожа. В крайна сметка дори мазната кожа страда от дехидратация: можете да почувствате стягане след измиване и раздразнение.

Има два ключови фактора: сухота и уязвима липидна бариера. Това влияе върху зимната грижа за кожата и ние поемаме посоката на овлажняване и защита.


Британският козметолог Каролин Хайдронс препоръчва кожата да се третира така, както се отнасяме към дрехите. През зимата трябва да сменим гардероба и да изберем многопластова грижа.

Почистване

Промените започнете от почистващите средства. Вместо измиващи гелове, опитайте млека, кремови емулсии, средства на които е отбелязано, че са за чувствителна кожа и маслени балсами.
 
Не почиствайте лицето си до скърцане на кожата, защото по този начин напълно измивате липидният и слой. Използвайте топла вода вместо гореща, внимателно попивайте лицето с кърпа и не търкайте кожата излишно.

Ексфолиране

Скрабовете по всяко време оказват негативно влияние върху кожата, надраскват я и я увреждат, особено през зимата. Киселинните тоници перфектно ексфолират мъртвите клетки, повишават ефикасността на допълнителните грижи и задържат влагата. Те са по-безопасни от скраба.

Използвайте леки киселини, които не предизвикват дразнене и сухота. Употребата им веднъж на ден  е достатъчна за качествена ексфолиация.

Овлажняване

За висококачествено овлажняване е подходящо да нанасяте слой по слой  средствата според правилото: от най-леката текстура до по-плътната текстура.

Купете серум или еликсир с хиалуронова киселина и антиоксиданти. Преди серума, напръскайте овлажняващ тоник или есенция с глицерин и / или хиалуронова киселина и ще усетите разликата още на другия ден.

Върху серума прилагайте флуид или крем. Ако влажността е достатъчна, можете да пропуснете няколко етапа, количеството овлажнители зависи само от нуждите на вашата кожа, вслушвайте се в нея.

Приемайте вътрешно омега-киселини  за да овлажняват и компенсират липсата на липиди отвътре. Най-добри са: рибено масло, масло от вечерна иглика и пореч, керамиди.

Глинените маски през зимата е по-добре да се заменят с овлажняващи. Ако кожата е мазна или комбинирана, първо използвайте глинена маска и след това нанесете овлажняваща или успокояваща.

Защита и възстановяване

През зимата, избирайте по-плътни кремове, те по-добре защитават от студ и вятър. Търсете масло от шеа и жожоба, полизахариди от водорасли и бета-глюкани в състава на продуктите: тези компоненти повишават устойчивостта на кожаата срещу студ.

Ако кремът съдържа вода, през първите 30-40 минути след прилагането водата се изпарява от него, което води до охлаждане на кожата. Такива средства не трябва да се прилагат  преди  излизане на студ, защото рискът от повреждане на кожата се увеличава. По-добре е да нанасяте продукта за един час преди излизане.

Не използвайте кремове, съдържащи вазелин и петролатум. Те причиняват силно овлажняване чрез натрупване на влага в епидермиса, което увеличава риска от измръзване и увреждане по време на мразовити дни.

Ако отвън температурите са минусови и имате намерение да ходите, изберете защитни кремове на базата на масла или така наречените колд - кремове. Те съдържат естествен пчелен восък, намаляват повреждането на кожата от измръзване, снежинки и вятър.

За вечер са подходящи кремове за възстановяване на защитната бариера, за намаляване на раздразнението и зачервяването.

В състава на тези кремове добре работят масла от вечерна иглика, френско грозде и нар, керамиди и фитостероли, морковено масло. Можете да използвате и маслени смеси, те трябва да се нанасят преди или след овлажняващият серум  или да се добавят към крема за да го обогатят.

Не забравяйте за витамин Д през зимата.Той е нужен за здравето, доброто настроение и равновесието на хормоналната система.
Бъдете здрави и красиви!







Няма коментари:

Публикуване на коментар