петък, 2 февруари 2018 г.

Янтарна киселина в козметиката





Иска ли ви се в мрачен ден да си сложите гердан от кехлибар? Парченцето кехлибар е като малко слънце: и настроението вдига, и умело съчетан с дрехата придава свежест на лицето.

 Днес искам да ви разкажа за козметичните свойства на "слънчевият камък" и като начало предлагам да направим кратка разходка в клетъчният свят.

В клетките ни има митохондрии. Това са специални "структурни единици", които произвеждат аденозин трифосфорна киселина (АТФ), източник на клетъчна енергия. Митохондриите могат да бъдат сравнявани с малки ядрени реактори. Ако те работят перфектно, клетките получават достатъчна порция АТФ , пълни са със сила и работят без прекъсване за дълго време. Резултатът е свежа здрава кожа. Когато ATФ е малко - клетките бързо се уморяват и умират преди време.Външният вид на кожата се влошава: става безжизнена, губи еластичността си, появяват се бръчки.Един от най-важните компоненти, които участват в производството на АТФ  е янтърната киселина и използването на козметични продукти на базата на янтарна киселина.Когато този елемент не е достатъчен, митохондриите не могат напълно да произвеждат АТФ. Клетките са лишени от енергия и кожата старее. Продуктите с янтърна киселина ги запълват с необходимата субстанция отвън - за да запазят младостта на кожата дарявайки я с нова жизнена енергия.


Специалистите отнасят средствата с янтарна киселина към "умната" козметика поради нейното свойство да действа селективно върху проблемни области на кожата.Подхранвайки клетките с енергия тя възстановява нарушените функции на кожата и подновява жизнените процеси в слабите тъкани.

В козметологията янтърната киселина се смята за доста силно и мощно средство. Активира кожните клетки, стимулира тяхната работа, ускорява метаболитните процеси и премахва вредните вещества.

Ефективното почистване на кожата на клетъчно ниво осигурява пълно "дишане" на кожата, така че цветът и състоянието на кожата значително се подобряват, отоците намаляват, процесът на стареене се забавя. Притежавайки изразено антиоксидантно свойство, янтарната киселина подпомага подмладяването на кожата, увеличава нейната еластичност и гъвкавост и има тонизиращ ефект.

Използването на янтарна киселина няма ограничения нито по възраст, нито по вид на кожата. Средствата, които се базират върху нея могат да се използват за грижи и за чувствителната кожа.

Ако имате проблеми с кожата, тогава козметични продукти, които включват янтърна киселина, могат лесно да се справят с кожни проблеми като пъпки и черни точки.

Колко време може да се ползват продукти с янтарна киселина?

Стандартният срок на ползване на козметики базирана на янтарна киселина е  три месеца. След това може да се обърнете към други антиейджингови чародеи. След това можете отново да се върнете към средства приготвени с янтарна киселина.

Кехлибарната киселина се синтезира в нашият организъм. Като правило средствата с нея не предизвикват отхвърляне и алергични реакции.

От мен:

1.Крем"Вечната Амбър"


Рецептата за този крем е предназначена да се грижи за  изгубеилата блясък, така наречена "уморена" кожа през зимата. По правило, такава кожа се среща при тези, които са с хроничен недостиг на кислород: жители на мегаполиса, пушачи, дами, които работят пред монитори и се намират в климатизирани стаи.

В активния състав: янтарна (сукцинова) киселина, хиалуронова киселина, масло от черно кафе арабика, лешник, гроздови семена(маслата се избират в зависимост от вида на кожата), СО2 екстракт от зелен чай и фитостероли от абисинска горчица.

2.Серум "Вечната Амбър"



В активния състав: янтарна (сукцинова) киселина, хиалуронова киселина,инулин,екстракт от рози (мицели),екстракт от хвощ, екстракт от джинджифил,екстракт от лавандула(мицели),L-орнитин(аминокиселина, получена биотехнологично от растително нишесте, капсулирано в лоносоми), водоразтворим колаген.

Бъдете здрави и красиви!

1 коментар: