понеделник, 25 март 2013 г.

Предложението ми днес, е Женско биле за НЕГО!



EndJoy the Music Hire :http://www.divshare.com/download/19132458-f62

       
  Афтършейв от женско биле и сандал


  
 Състав :
   общо количество крем:  
30 мл

- Растително масло от Органични Бразилски орехи:
11 мл
- Витамин E:
2 капки
- Емулгиране с Wax 1:
2 малки лъжички 2 мл
  -  ВГЕ от женско биле
  5 мл
- Вода от бяло сандалово дърво:
6,5 мл
  - Amyris етерично масло:
  3 капки
- CO2 Extract (растително масло) от киви
10 капки
  - Екстракт от семена на грейпфрут:
  6 капки или 0,2 мл
Приготвяне:
  Маслената фаза ( растителното масло от бразилски орехи BIO + емулиращият восък  изсипвам в купичка.  
  В друга купичка, приготвям   водната фаза ( вода + ВГЕ от женско биле  и сандалов мацерат ).
На водна баня, нагрявам поотделно двете     фази до 70 ° С.
 В същото време,    подготвям  другите съставки в малки чашки.
  Когато и двете фази стигнат желаната температура, бавно   изсипвам    водната   в маслената фаза при непрекъснато бъркане с мини-миксер  за  около 3 минути. Сместа избелява и се   хомогенизира .
 Без да преставам да   разбърквам, слагам купичката , в съд със    студена вода, за да се ускори охлаждането   около   3 минути.
  Оставям крема за петнадесет минути, без да го докосвам.  
  Миксирам отново за 1 минута и    постепенно   добавям останалите съставки, една по един  до пълно хомогенизиране и разбърквам    с помощта на шпатулка или лъжичка след всяко добавяне.
 Прехвърлям съдържането в предварително стерилизирана помпа.  
Този крем се нанася върху цялото лице след бръснене с лек кръгов масаж докато напълно се абсорбира. Успокоява, стяга и премахва възпалинията,  оставяйки съблазнителен аромат на сандалово дърво ...Насладете му се...
Съхранявайте бутилката далеч от светлина и топлина.

12 коментара:

  1. Здравейте! Сътворили сте безценен наръчник за тези, които обечат сами да си приготвят козметиката! Имам няколко въпроса, относно рецептата- може ли да използвам пчелен восък, с какво мога да заменя маслото от киви и от къде мога да си поръчам такова шишенце за козметика? Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз Благодаря! Не препоръчвам восък за лице..запушва пори.. Ползвам го само за медицинска козметика-мехлеми и в плочки за тяло в малки количества.Същото е и за какаовото масло.По-добре вземете шеа-което е универсално, като твърдо масло и 1 леко-течно-макадамия, гроздови семки, кайсия и 1 активно-например пшеничен зародиш. Шишенцето е -помпа.Поръчвам ги за сега ог Франция.Използвайте употрябявано-от приятелка, ако Вие нямате.Иначе тук не съм виждала...Поздрави :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, много съм щастлива че попаднах на блога ви... страхотни съвети и рецепти. Аз вече си правя кремове за мен, но ми се иска да направя на съпруга ми автършейв. Имам няколко въпроса: от къде да намеря вода от сандалово дърво, мога ли да си я правя и как, имам мацерат от лайка и невен , мога ли да ги ползвам за този крем понеже знам че едното успокоява кожата а другото има противовъзпалително действие. Защо маслото от пшеничен зародиш е активно. Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
  4. С какво друго мога да заменя маслото от Сандалово дърво, подходящо за Него :)

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, Ваня! Моля да ме извините за забавянето с отговора...Можете да замените с ветивер или пачули..:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, а можете ли да ми дадете съвет и на горните въпроси, понеже ми е трудно сама да преценя :)

      Изтриване
  6. Да, разбира се!За предпочитане е да използвате възможностите на женското биле и за маслен мацерат.Вземете олио, например-сусамово -100мл
    10г женско биле на прах
    Подгрейте олиото до 60градуса на водна баня и добавете праха.Оставете за 24 часа, след което прецеждате и прибирате на тъмно.
    Този мацерат е готов да се включи като маслена фаза на твоите грижи, или да се използва директно като масажно масло. Този продукт е стабилен и може да се съхранява в продължение на няколко месеца далеч от светлина и топлина.
    Вода от сандалово дърво не съм виждала тук..Но можете да замените с друга флорална вода, дори и розова.Етеричното масло от амирис, може да замените с чаено дърво, кедър или евкалипт.Пшеничният зародиш е активно масло, защото само по себе си може да бъде активна съставка, поради високото съдържание на вит.Е...но, в редги случаи, понякога е -алергетто.За това препоръчвам, преди употреба да направите тест на сгъвката на лакътя...Ако съм пропуснала нещо, питайте..За тези, които нямат емулгатор, обясних, как да се справят в по-горния пост..Успех!

    ОтговорИзтриване
  7. Невероятна рецепта !-смятам да я изпробвам и аз за сина си-ще използвам заместителите -благодаря :) Вместо екстракт от семки на грейпфрут мога ли да ползвам козм. вит.Е за консервант,тъй като не намирам екстракта от грейпфрут никъде.А вместо масло от киви какво друго да ползвам?-сина ми се оплака,че му излезли някакви червени петна,подобни на лишеи? Купила съм бразилския орех и сладкия корен и чакам отговора с нетърпение :)

    ОтговорИзтриване
  8. Маслото от киви е свръх критичен СО2 екстракт и е незаменим за дадената рецепта.Разбира се, че можете да използвате алантоин, въпреки, че не е заместител. Цитросепт, струва ми се, се намира лесно в аптеките.Причините за проблема на кожата на сина ви могат да бъдат най-различни, но източникът им е - вътрешен.Необходим ми е разговор с него - личен.:)

    ОтговорИзтриване
  9. Маслото от киви е свръх критичен СО2 екстракт и е незаменим за дадената рецепта.Разбира се, че можете да използвате алантоин, въпреки, че не е заместител. Цитросепт, струва ми се, се намира лесно в аптеките.Причините за проблема на кожата на сина ви могат да бъдат най-различни, но източникът им е - вътрешен.Необходим ми е разговор с него - личен.:)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря за отговора,Зоя :) Щом е така ...ще направя екстракт от киви.А за сина ми,знам,че проблемът е вътрешен-той пътува и смяната на географските ширини си е сигурен стрес както за психиката,така и за тялото.В момента не е тук,но като се върне,как да установим връзка?-тук не е гарантирана.Освен това имам идея да проведем един кратък ,индивидуален козметичен курс двете-поне за основните неща-чакам отзиви :)

    ОтговорИзтриване
  11. Всъщност имате ли Скайп-там да комуникираме за по-бързо ? Моят е - ezoterika1

    ОтговорИзтриване