събота, 7 септември 2013 г.

Аюрведа маска със сандалово дърво



Днес ще говорим за един от моите най-простите маски, въз основа на този прах - бяло сандалово дърво.

Тази маска ми помага особено в  разгара на лятото, когато времето е толкова горещо и влажно, че дори и най-нормалната комбинирана кожа незабавно става мазна и Т-зоната започва да прилича на петролните находища в Близкия изток :) появяват постоянно неравности, пъпки, пъпки по кожата, и използването на матиращи салфетки   помагат само за час. Опитах много различни маски, почистване, но   тази маска работи най-добре именно в такива периоди.

Рецептата:

1 супена лъжица от нахутено блашно
1 супена лъжица бяло сандалово дърво прах
1 супена лъжица мляко
 розова вода за напръскане
Готвене
, просто се смесват всички сухи съставки, добавете мляко до желаната консистенция  , която може лесно да се нанася върху кожата и не изтича.
Използване
Нанесете маската за почистване на кожата след измиване на лицето и премахване на грим. Когато маската   започне да  изсъхва, няколко пъти се  напръсква с  розова вода. След 10-15 минути изплакнете  и нанесете     хидратиращ крем без масло(oil free) или гел. В разгара на лятото   използвам тази маска през ден, и това помага да  поддържам кожата "под контрол". Също така, готовата суха смес за маска можете да   вземете на почивка в горещи страни с висока влажност, като например в Малайзия, Бали и други острови.

Съвети за рецептата

млякото в рецептата на маската може да бъде напълно заменено от розова вода, което е много освежаващо. Бял прах сандалово дърво, ако не можете да  намерите в  продажба, може да бъде заменен от прах  готу кола  или нийм   - те са антисептични и   идеални за мазна кожа.
Бъдете здрави и красиви!

1 коментар:

  1. Не мога да открия от 5 дни КЪДЕ се продава сандалово дърво на прах!!! Помогнете

    ОтговорИзтриване