сряда, 6 април 2016 г.

Натриевият алгинат в козметиката



 Солта на алгиновата киселина е полизахарид, състоящ се от остатъци на D-мануронова и L-гулуронова киселина. Получават го от семействата на морските водорасли ламинария и фукус. Тези водорасли са често срещани във водите на Индонезия и Филипините, в Бяло и Беренцово морета.Наименованието на този компонент се дължи на високото съдържание на тези водорасли, алгиновата киселина и нейните соли.

Въздействието на натриевият алгинат върху кожата:

• Укрепва колагеновите влакна
• Помага за задържане на влагата, регулира водния баланс
• Подобрява тонуса на кожата и подкожната тъкан,
• Осигурява цялостно анти-стрес и тонизиращо действие
• Активира защитните свойства на кожата
• Регулира обмяната на веществата и нормализира мастните жлези като по този начин е подходящ  за всички типове кожа, от мазна и проблемна до много суха
• стимулира обменните процеси в кожата


В допълнение, натриевият алгинат има овлажняващо действие, противовъзпалително и антибактериално действие върху кожата, подобрява проникването на активните съставки, укрепва и стяга кожата (с видим лифтинг ефект), затваря порите, увеличава притока на кислород в кожата, подобрява кръвообращението, изпълва клетките на кожата с енергия.

 Най-често се използва в козметичните салони под формата на пластифициращи маски.

Днес ще ви представя моята козметична анти-ейдж серия с натриев алгинат "Алгилифт " като мой любим козметичен компонент:



1. Серум"Алгинлифт"

Действие: антисептично, бактерицидно, анти-акне,нормализира секрецията, антиоксидантно, антивъзрастово, подмладяващо с лифтинг ефект.
Състав: Хидролат от пелин, колаген с елестин, хиалуронова киселина, натриев алгинат.
Напълно достатъчен състав за да оправдае действието си.

2. Крем за лице"Алгинлифт" със златен корен

Действие: успокояващо, подхранващо,активна хидратация, нормализира мастната секреция,лифтинг ефект,свиване на порите, противовъзпалително, анти-ейдж.

Състав: масло от жожоба,амарант,мацерат от черен оман,хидролат от цистус, екстракт от златен корен,екстракт от байкалски шлемник, натурален овлажняващ комплекс, натриев алгинат.

3.Противовъзпалителен гел "SOS"срещу акне с натриев алгинат

Има много причини, поради които се появяват на пъпки на лицето - хормонални промени, стрес или прекалено много шоколад изяден предния ден...

Този гел образува херметично невидим филм върху кожата, който предотвратява растежа на бактериите. Може да се използва локално за борба с акне, възпаление,  или да се използва като терапевтичен състав при дерматит, екзема, псориазис, бактериални и гъбични кожни лезии.

Състав: хидролат от исоп, натриев алгинат, гел от алое-вера, масло таману, масло от гроздови семки, колоидно сребро, лаврово масло.

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар