сряда, 14 септември 2016 г.

Да се страхуваме ли от продукти с DMAE?





  DMAE (диметиламиноетанол) е хранително вещество (амино алкохол), което получаваме в организма заедно с консумацията на есетрови риби (например,сьомга). Нашият организъм произвежда DMAE, тъй като е необходима съставка за човешкият организъм. За човешкото тяло DMAE е невромедиатър, подобрява умствената дейност, и намалява негативните ефекти на стреса върху организма, освен това DMAE улеснява синтеза на ацетилхолин.

Свойствата на DMAE:

• «намалява увисването на кожата»

Ацетилхолинът е невромедиатър съдействащ за установяване на връзки между нервите и мускулите, както и за координирана връзка с мозъчните клетки.
Ацетилхолинът предава "съобщения" от клетките в мозъка в мускулите (включително и на лицето) и стимулира техните контракции. Ето защо козметиката с DMAE често се нарича "анти-ейдж",защото помагат за решаване на проблема с увисването на кожата в преждевременно стареене.

 • «намалява проявите на пигментация»

DMAE помага на кожата да  намали натрупването на липофусциновите натрупвания в клетките.
Липофусцинът е кожен пигмент който при активно  размножаване може да създаде некроза. Той е с кафеникав оттенък и сам по себе си е  резултат от молекулните отпадъци на кожата  ,които се образуват когато мастните киселини не се метаболизират в организма правилно.
Липофусцинът (кафявият пигмент) често се появява под формата на "чернодробни петна" (наречени "възрастови")  и ние го виждаме върху тялото на по-зрели хора.

Между другото, когато върху тялото се появяват кафяви петна  ние често се плашим и мислим, че това е онкология. В действителност, това само увеличава натрупването на липофусцин от гледна точка на факта, че с възрастта тялото не може да се справи със синтеза на мастни киселини.

Ето защо  и в мултивитаминните комплекси  както и различните добавки често е включен DMAE. Така че от простото приемане на таблетки  DMAE най-малко веднъж на шест месеца, никой няма да пострада.

• «има антиоксидантно действие върху кожата и тялото"

Козметиката която има в състава си  с DMAE притежава    противовъзпалителни свойства и помога за намаляване на свободните радикали в клетките.

DMAE кремове обикновено имат противовъзпалителни свойства и може да помогне за намаляване на свободните радикали в организма.

Особен ефект се постига, когато в продукта се използва връзката  «DMAE + алфа -  липоева киселина + други антиоксидантни витамини."

Предимствата на продукти с DMAE за кожата на лицето:

• Продуктите за лице с DMAE имат потенциала частично да увеличават  еластичността на кожата в много по-кратък период от време, отколкото обичайните овлажнители. Това помага да се намали появата на бръчки по челото, около устата и назолабиалните области.
• Продуктите с DMAE в комбинация с други съставки помага за намаляване на увисването  в областта на шията на възрастовата група от  30-40 години.
• Продуктите с DMAE спомагат за подобряване на тонуса на мускулите на лицето
• Продуктите с DMAE намаляват появата на кръговете под очите, особено при високи концентрации на това вещество в състава на продукта.

• DMAE често се използва в козметичните продукти, като един вид "кислороден буфер"в клетките.

Особено важен  за кислородното подмладяване на кожата с помоща на DMAE е паралелният прием  на хранителни добавки с витамин С и В-комплекс. Тези витамини усилват кислородно - подмладяващият ефект на DMAE в козметичният продукт.

Има ли DMAE странични ефекти?

Независимо от факта, че преди 10 години в интернет   "стартираха" ужасни слухове, че при употреба на продукти с  DMAE се наблюдава "пристрастяване кожата", аз спокойно мога да кажа: ефект на привикване (или анулиране) на DMAE - НЯМА.

Благодарение на това, че DMAE се използва в козметиката и медицината от десетилетия е установено, че това вещество не предизвиква никакви сериозни странични ефекти.

Въпреки това, хората често се плашат от тези четири големи букви с неясно дешифриране. Също така, ако от даден продукт изведнъж получат алергична реакция, много хора са склонни да обвиняват  DMAE, но не някоя друга  съставка съдържаща се в същият продукт...

Нещо повече, DMAE, има противовъзпалителни свойства и помага за намаляване на симптомите на алергична реакция към някоя от съставките в продукта.

Но ако все пак се появи дразнене или алергия, което е крайно рядко! можете да се свържете  с вашия дерматолог и временно да спрете  използването на козметика с DMAE.


Моите предложения:


1. Желе  анти-ейдж  "Кудзу и Акация" ( веган)

Състав: хидролат от бял равнец,кудзу, акация, екстракт от маргаритки, рускус и сминдух, сибирски женшен, ДМАЕ, витамин С и алфа-липоева киселина.

2. Серум "ДМАЕ и ГАБА"

Състав :ниско и високомолекулярна хиалуронова киселина, ДМАЕ,ГАБА, витамин С, витамин Е, и  коензим Q-10 .

3.Крем "After the summer"

Анти-ейдж крем предназначен за възстановяване на кожата след излагане на слънце, със стягащ ефект и ексфолиране на мъртвите клетки.

Състав: Хидролат от алое, центелия азиатика и цистус, шунгитова вода, гума тара, мацерат от рози в арганово масло, масло от жожоба, екстракт от кръвта на дракона, овлажняващ комплекс,  MSM, кофеин, екстракт от бял равнец, ДМАЕ, витамин С и Q10.

4. Крем "My Skin"

подхранващ, овлажняващ, анти-стареене, анти зачервяване ...

Състав:масло от шипка, бодлива круша, хидролат от рускус, алфа-липоева киселина, овлажняващ комплекс, комплекс фитостероли, растителен лецитин, екстракт от спилантес, ДМАЕ.

Заключение: ДМАЕ в правилна дозировка и съчетание с други активи се използва в козметиката за неговата способност да стяга кожата.ДМАЕ е мощен противовъзпалителен агент, прекурсор на ацетилхолин, невротрансмитер, който позволява на мускулите да се свиват и стягат. По този начин  поддържа тонуса на кожата. Поради това предотвратява появата на бръчки и почти заличава бръчките след начало на ползване. Изглежда, че ефектите са най-забележителните след дългосрочна употреба.


Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар