неделя, 12 октомври 2014 г.

Великият закон на вълшебството



"Мастер Ошо ни научи на  методът който се нарича великият закон на вълшебството. Този метод ще ви помогне да промените живота си. Той е много лесен, но е едно от най-важните учения.

Ошо казва:”Живейте в резултата и причината ще дойде от само себе си”.

Обикновено предполагаме, че резултата следва след причината. Това е вярно ако се ръководим от научният подход. А мистичните закони не се подчиняват на разсъдъка. Те работят по принципът на квантовия скок.
 

Пожелайте си нещо и го запишете. Затворете очи и си представете вътрешното си състояние, ако това желание се осъществи.Запишете вашите чувства.Вашата медитация се състои  в това да живеете в резултата от изпълненото желание. Ако се държите именно така, тогава вашето желание ще изгуби значението си защото вие вече живеете в състоянието на изпълненото желание.    

Веднъж при нас дойде една жена.Беше разочарована от мъжете.Ние я научихме на великият закон на вълшебството и казахме: «Представете си, че вече сте срещнали желаният мъж.Какво ще се случи с вас?» Тя отговори: «Аз ще се съживя и ще засветя от щастие ».Тези усещания  се превърнаха в нейна медитация.След три месеца тя срещна друга трудност.«Толкова много мъже ме окръжават,—каза тя. — Аз не знам кого да избера!» Тя искрено изпълнявала медитацията си и след резултата дошла причината.

Някои хора намират своеобразно спокойствие в нещастията си и с всички сили се стараят да избегнат живота в резултата. Когато помолихме един мъж да опише вътрешното си състояние, ако желанията му се изпълнят, той каза: «Аз ще лежа на морският бряг». Ние отговорихме:«Вашата медитация е свързана с почивката. Представете си как слънчевите лъчи ви галят. Помислете си по какъв начин такава картина ще се отрази във тялото и душата ви, влезте в това състояние». Тогава той каза: «Как мога да се отпусна и да почувствам картината, след като нямам пари за да отида на почивка на море? » Подобно на този мъж много хора често използват желанието за да не постигнат щастие. Те поставят условие: «Аз не мога да бъда щастлив, ако нямам еди какво си».Този мъж и много други хора просто не разбират, че резултатът не е свързан с външният свят защото нашето състояние взема началото си от вътрешният свят. Ако човек се научи да прави квантов скок в личните си усещания, то той ще забрави алгоритъма на действията. И не медитирайте  за да създадете причина, тъй като  вие само ще потънете в кръговрата от причини и следствия. Великият закон на вълшебството ни учи да бъдем щастливи просто така и тогава всичко останало следва от самосебе си.

Желанията са само стрели, насочващи ви към резултата, който е нужно да бъде пуснат от лъка във вашият вътрешен свят.

Например, оргазмът.

За какво ви е оргазъм? За да излезете извън границите си и да се окажете в състоянието на екстатичния не-ум.  Древните майстори на тантра са забелязали, че ако в медитация са преживявали оргазма като резултат, то в тях изчезвала потребността да създават причина.Точно по същият начин, колкото по – често вие изпитвате оргазъм от живота, толкова по-малко ще искате сексуално възбуждане от други хора. Вместо това ще ви изпълва безкрайна радост. Тази радост ще привлича много хора, но вие самите няма да бъдете зависими от тях.

Любящите, които са усвоили този опит,знаят,че в любовта към партньора  си те остават цялостни личности. Те са едновременно както мъж, така и жена. А когато две цялости се срещат, те се сливат в едно–вторият става просто огледало.Ако ви харесва жена, значи вие откривате жената в себе си. Ако забелязвате недостатъци в партньора си, значи вие признавате собствените си недостатъци. Ако виждате в партньора си бог или богиня, значи сте осъзнали в себе си бога или богинята".
 
                                      БлагоДаря ТИ,  Ма Ананда Сарита !


Днес ви предлагам чудесната медитативна практика, водена от 

Krishnananda & Amana-Coming Alive & Inner Space 

Тя се състои от две части. 

Първата част е: Coming Alive ( Съживяване) - 26 минутна танцова медитация.

 .Това е пътешествие в откриването и наблюдението на радостта от движението и е предназначено да ви помогне да привлечете вниманието си към вашето тяло, да събуди жизнената ви енергия и да разкрие природната ви вътрешна игривост и радост. 
 
Линк за сваляне: 

Втората част е: Inner Space (Вътрешното пространство )

Вътрешното пространство е опитност от покоя и безмълвието които възникват спонтанно, когато нямаме време за да влезем в това дълбоко пространство на вътрешната си мъдрост и спокойствие и  които, когато ги посещаваме започват да влияят на всички аспекти от ежедневният ни живот.

В тази медитация, Кришнананда и Амана, ще ви водят към дълбоко отпускане и почивка във вътрешното ви пространство. 

Линк за сваляне: 


Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар