четвъртък, 16 октомври 2014 г.

ZOGAN-massage


За всички, ползващи маслени серуми, препоръчвам лимфо-дренажният масаж за скулптуриране на лицето

ZOGAN-massage

В Япония, тази масажна техника се предава от поколение в поколение.Връщането и към нов живот дава Хирошито Хисаши, която усвоява тази техника от баба си.  

Тази техника се нарича също масаж с "два пръста" (тъй като тя се осъществява основно чрез два пръста - показалеца и средния или средни и безименен), или тя се нарича Y-метод. 

Стилистката  Yukuko Tanaka, която ни напусна през март миналата година(63г)   описва този масаж в книгата си:"Специален масаж на лицето или 10 години назад".

"Dzogan" -   е безболезнена процедура, която  обаче, включва целенасоченото използване на разумната употреба на сила.   Маасажът се прави деликатно и внимателно. Особено се изисква голяма предпазливост в областта на лимфните възли, а където няма лимфни възли се  работи стабилно и бързо. 

Този мулти-функционален масаж е проектиран така, че да влияе на повърхността, както и върху дълбоките мускули на лицето.  Мускулният тонус на кожата се увеличава от което идва и "повдигащия" ефект от масажа.

Лимфодренажът подобрява външния вид на лицето. 

Преди началото на масажа, кожата трябва да бъдат почистена. Това е задължително. В края на краищата, е необходимо да се освободят каналите по които преминава лимфата. 

И така, почистете лицето, нанесете маслен серум и ...се наслаждавайте :

Бъдете здрави и красиви! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар