понеделник, 20 октомври 2014 г.

Менталните причини за появата на бръчки



Всички вътрешни органи и части на физическото тяло на човека са свързани помежду си, поради което всяка част на тялото (и преди всичко стъпалата, китките на ръцете, ушните раковини, клепачите и езика) съдържат в себе си информация за всички вътрешни органи. Лицето също не е изключение.
Бръчките на лицето се появяват независимо от състоянието на кожата на точно определени места. Това се случва при отслабване или при заболявания на вътрешните органи, които са свързани с тези места, а също и поради пробив в другите тела - енергийното, мислите и съзнанието.
1. Бръчки на ума

Главата на човека е проектираната върху челото. Така бръчките на челото могат да свидетелстват за прекалена предвидливост и умствено претоварване, а в някои случаи за главоболие, нарушение на мозъчното кръвообръщение и т.н. Ако сте учудени от дълбоките бръчки на челото, може и да ви утешат думите на Питагор "Никога не се съветвайте с хора, чиито чела са гладки - те никога не размишляват".

2. Бръчки на мъдростта

В тялото на мисълта рамената символизират способността мъдро и с достойнство да се носят перипетиите на живота и умението да се намират положителните страни в неприятни ситуации. Ако рамената са уморени, увиснали, на всичкото отгоре и болят, можете да предположите, че притежателят им не може да се справя с трудностите и премеждията и е с чувството на безпомощност, безнадеждност и тревога.

3. Бръчки на удивлението

Намират се в тази част на лицето, която е свързана със състоянието на предрамената и лактите. В тялото на мисълта лактите символизиат смяна на посоката в сферата на дейността, готовността да възприемаш нов жизнен или професионален опит. За да избегнете бръчките на удивление, трябва да приемате всичко случващо се с вас адекватно, а да не се учудвате с всеки повод.

4. Бръчки на упорство

Бръчките с тази част на лицето са свързани със състоянието на шията. На ментално ниво говорят за инат , нежелание да се разглеждат различните страни на въпроса, което нерядко води до неразрешими проблеми, а на физическо ниво - за болки в областта на шията.

5. Бръчки на самотата

Бръчките в тази част на лицето говорят за болести на щитовидната жлеза и горната част на гърба. В тялото на мисълта това е усещането, че животът ви атакува и ви липсва морална подкрепа, чувствате се сам и ненужен.

6. Бръчки на скрупулите

В бръчките "пачи крак" се проектират палците на ръцете, които символизират дреболиите в живота. Притежателите на такива бръчки са прекалено внимателни към детайлите и подробностите, вторачват се прекалено в дреболиите от живота. Бръчките "Пачи крак" възникват и при случаите на болки, изтръпване и мравучкане в пръстите на ръцете.

7. Бръчки на назадничавостта

Бръчките в тази част на лицето говорят за хронични болести в стомашно-чревния тракт. В тялото на мисълта това са страхът от новото, неспособността да се усвои това ново и да се върви в крак с времето.

8. Бръчка на жизнената сила

Това по-скоро не е бръчка, а сгъвка на кожата, бразда. Физиогномиката й обръща особено внимание. В нея се отразява състоянието на практически всички органи, свързани с храносмилането, а също бедрата и хълбоците, които са устойчивите опори за тялото и основни механизми за придвижване напред, както физически, така и мисловно. С други думи само здраво стъпилият на краката си човек и с надеждна храносмилателна система ще има силите да се движи напред.

Добре оформената бразда (т.е. ясно изразена, а не размазана) сочи за повишен жизнен тонус, способност за бързо възстановяване на силите. Дълбоката и дълга бразда подсказва дълголетие.

9. Бръчки на стеснителността. Говорят за заболявания на стомаха и дванадесетопръстника. Ако са разположени около цялата уста, то свидетелстват за слабост и болки в краката, лоша работа на стомаха. Най-често тези бръчки се срещат при хора, които не са уверени в себе си, страхуват се, изпитват остра нужда от защита и покровителство.

10. Бръчки на песимизма

Намират се в тази част на лицето, която е свързана със състоянието на бъбреците. Към менталните причини за заболяване на бъбреците отнасяме острата критика, разочарованието, неуспехите, а за заболяване на надбъбречната жлеза - пораженска настройка, равнодушно отношение към себе си, тревога. Възможно е също да сочат за повишено натоварване или заболявания на стомаха, дванадесетопръстника и жлъчния мехур.

11. Бръчки на разочарованието

Свързани са с много важни вътрешни органи. Наличието им предполага разстройване работата не само на бъбреците, но и черния дроб, жлъчния мехур, червата и дори сърцето (тъй като регулиращите състава и гъстотата на кръвта бъбреци, въздействат пряко върху работата на сърдечния мускул, който непрекъснато помпа кръв).

На ментално ниво тези бръчки говорят за липса на усещане за радост от живота и любовта. Според физиогностиците сърцето е център на любовта, защитата и безопасността, а кръвта - на изразяването радост, на свободно циркулиращите в тялото енергии.

12. Бръчки на неувереност в себе си

Могат да се появят при язвени образувания в червата. На ментално ниво изразяват нежеланието и дори страхът да се освободиш от всичко отживяло, ненужно, твърдата увереност в собствената си несъстоятелност.

13. Бръчки на безразличието

Сходни са с тези, които на ментално ниво водят до проблеми в белите дробове - депресия, мъка, страх от новото, умора от живота, в далака - мания, натрапчиви идеи; в черния дроб - гняв, избухливост, неумение да управляваш емоциите си, постоянно жалване и оправдаване на себе си; в коленете - инат и горделивост, нежелание за отстъпване, в пищялите - разбити идеали, в стъпалата - загуба на ориентири в обкръжаващата действителност.

14. Бръчки на страховете

Възникват при проблеми в червата, хемороиди. На ментално ниво те отразяват страхът да не успееш навреме, гнева към миналото, страх от раздели (с човек, с работа, с вещи). На това място се проектират стъпалата, в които болките могат да възникнат заради страх пред бъдещето и страх от първата крачка. А нежеланието да се разделиш с остарели идеи и понятия може да доведе до заболяване на пикочния мехур.




Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар