сряда, 28 октомври 2015 г.

Пощата на скулптурът на реалността



Всеки ден скулпторът на реалността получава много писма. Най-много му харесват картичките с израз на благодарност или с поздравления.Но те идват рядко.И разбира се, скулпторът на реалността получава много писма и дори телеграми с молби и изисквания.Но по-голямата част от неговата кореспонденция са рекламации.Гневни и обидени, сълзливи и настойчиви те летят от всички ъгли на земята в пощенската му кутия и поставят скулптура на реалността в задънена улица.
Той много внимателно изучава всяка жалба сверявайки със собствената си картотека, проследява пътя на всяко изпратено от него писмо или колет с подаръци и изяснява всевъзможните последствия.И всеки път става едно и също: от него отново и отново се иска да вземе обратно това което скулпторът на реалността дори не е изпратил на адресата си.
И това е нещото което обезкуражава скулпторът на реалността: защо хората правят за самите себе си това което съвършено не им е нужно, а после го обвиняват.
Пощенската му кутия е отново пълна.Скулпторът на реалността отново разглежда пощата си: благодари за поздравленията, търси начини да удолетвори молбите и отговаря на рекламациите: „ Дами и Господа, вашата претенция е отклонена защото вашият живот е във вашите ръце, а не в моята компетенция”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар