събота, 10 октомври 2015 г.

Шампанизирана козметика



Днешният дъждовен ден ме накара да изровя старите позабравени рецепти и се натъкнах на шампанизираната и винената  козметика с която преди експериментирах доста.

Какво е шампанизирана козметика?

Разликата между конвенционалните кремове(екстракт от лозови листа и гроздови семки)и тези със състав от шампанско идва от двойната ферментация на виното.Благодарение на нея,компонентите на шампанското се обогатяват с нова суперактивна енергия,способна да създаде хармонична симбиоза на ензимите и клетките на кожата. Създателите на тази козметика са Aline и Ludobic Beaulieu-шампеноазци от Marne. (Алин е биохимик, а Людовик собственик на фармацевтично предприятие.)

Брандът носи името Elays и включва пълна гама от дневни и вечерни кремове.

Шампанското,което е богато на витамините В1, В2, В5, B9 ,В12 ,C, PP,ензими и антиоксиданти,осигурява антисептичен и терапевтичен ефект върху кожата. Малко известно е, че шампанското е ефикасно средство срещу целулит като стимулира лимфатичната циркулация.Мозъкът и сърцето отделят диуретични хормони,които втечяват кръвта. Диуретичното действие на шампанското ускорява елиминирането на някои хранителни излишъци,облекчавайки подуването на корема,а също води и до разграждане на мазнините. Със съдържанието на цинк,фосфор и литий шампанското е дори и антидепресант.Киселините Alpha Hydroxy Acides (AHA) имат силно подчертан хидратиращ ефект и помагат за регенерирането на кожните клетки.

Набързо "сверих" часовника с гамата на Elays  и запретнах ръкави като добавих от шампанското до 4,5% във водната фаза на студената ми емулсия (вода в масло).Останах много доволна, защото това е може би най-добрият ми продукт за комбинирана кожа, но не мисля, че само шампанското е виновно за неговата ефективност.:)

Ето и състава на моят анти-ейдж серум за комбинирана кожа с шампанско:

"My precious"

масло от шипка
 масло от оризови трици
 коензим Q10
 хидролат от органични моркови
 хидролат от органичен  Cistus
 шампанско
 матча чай
 растителен силициев диоксид
 алое вера на прах
 CO² екстракт от нар
 екстракт от Еделвайс

Резултат: кожата се заглажда веднага,става по-гъвкава и жизнена.

Неудобство: Ще се наложи да изпием съдържанието на отворената бутилка.:)

Наздраве! И бъдете здрави и красиви!


Няма коментари:

Публикуване на коментар