понеделник, 4 януари 2016 г.

Как да се отървем от порите на лицето? Моята нова "сладка двойка" за кожата.



В този пост ще поговорим за такава "женска" напаст като разширени пори и как да се избавим от тях.

В своите 18 се надяваш,че"бедата" ще си отиде сама по себе си към 30, а после в почти 40, разбираш, че отначалото порите се разширяват от прекомерното количество кожен себум и обилието на козметика върху лицето, а после, с възрастта, от увисването на тъканите и този процес не спира до края на живота ти..:))) И така, какво да правим?!

Отговрът е прост: трябва нещо да правим. :) Както без усилие няма да хванеш рибка в реката, така и без постоянно внимание към различните кожни"особености" идеално равно и сияещо лице ще имат само 1% от жените на планетата и то по силата на приказните дарове на генетиката.

Защо порите се разширяват?

• благодарение на генетичните характеристики на кожата
• в тинейджърските години и при наличието на мазна кожа, когато чрез порите (мастните жлези и космените фоликули) върху кожнната повърхност на лицето  излиза себум и токсини. Както обикновено, в себума попадат бактерии които започват да се размножават, възниква възпаление и себума става по-плътен, и в крайна сметка се превръща в черен комедон или гнойна пъпка.
• кожни заболявания като причинено от демодекс акне, поради което във всяка от мастните жлези и космените фоликули започват да се размножават и да се активират до 10-20 особености на кожният кърлеж Demodex, което води до хипертрофия на мастните жлези и "портокалова кора " върху лицето ...
• като следствие от няколкото слоя от силиконово-акрилен  грим върху кожата, от който след повече от два часа, след прилагането на грима върху лицето  се формира влагонепропускащ филм, или казано с една дума, "парник ". И ние всички знаем, че когато излизаме от дома си сутрин се чувстваме като "Pretty Woman", а към обяд лицето ни започва да"блести..и да плува.."    
• порите,колкто и да е обидно, стават по-широки с възрастта ... по силата на натрупването на фото-стареенето, плюс  увисващите тъкани поради износването на колагеновите фибри и започващата птоза на лицевите мускули. Ето защо,когато тинейджърското омазняване си е отишло, а кожата с възрастта става по-суха и по-малко бляскава, порите все още са върху лицето,а ние продължаваме да се мъчим ...
• и накрая, колкото и да  е странно при такива кожни проблеми като купероза, също се наблюдава увеличение на порите в дългосрочен план.

Как да се отървем от порите на лицето?

С какви средства  можем да контролираме размера на порите на кожата върху лицето така, че кожата да изглежда добре поддържана, гладка и красива?

Разбира се, генетиката и възрастовите характеристики е изключително трудно да се коригират, но да регулираме състоянието на кожата си през деня е по силите ни!  И тук стигаме до помощта на такива прекрасни козметични продукти, като например:

• тоник
• глинени маски със специални съставки свиващи порите
• домашни крем-пилинги с 5-10% плодови киселини

Какви вещества в козметиката свиват порите?

⇒ аха-киселини (по-специално гликолова и млечна) плюс салицилова киселина
⇒ различни глини
⇒ нордихидрогвайаретова киселина, влизаща в екстракта от кората на бяла върба
⇒ «дъбилни» и свиващи порите екстракти от хамамелис, дъбова кора, хвощ и бръшлян
⇒ ретиноиди
 ⇒ антиоксидантни витамини за защита и регенериране на клетките след излагане под вредните ултравиолетови лъчи и    предотвратяване  на увеличаването на разширяването на порите

 Моето предложение:

Маска с гликолова киселина и витамин A


Състав: пречистена вода, бяла глина (каолин), триглицериди,натурални сгъстители, екстракт от органичен невен, екстракт от хамамелис, Витамин A (ретинил палмитат), гликолова киселина, екстракт от кора на бяла върба, черен оман, органичен екстракт от алое.

  Тоник за свиване на порите

 Състав: пречистена вода, гликолова киселина, витамин А (ретинол палмитат), Д-пантенол, екстракт от хамамелис, екстракт от краставица, екстракт от папая, екстракт от водорасли, органичен екстракт от лайка,екстракт от алое.

  След прилагане на маската, съставът на тоника "подкрепя" и удължава нейното действие. Ние виждаме почти идентична структура, като единствената разлика е, че в тоника ( логично е) добавям избелващ екстракт от краставица и екстракт от водорасли за стягане и тонизиране.

Между другото! Добавеният екстракт от папая в тоника е меко казано ексфолиращ  ензим  за кожата.

Важно! Тази симбиоза на ензими и ензимни АНА-киселини помага за постигане на най-добри резултати в получаването на изразен ефект на подмладяване и избелване на кожата. Този факт е широко използван в козметичните  салони предлагащи ензимен пилинг.

Ако искате да свиете порите и разгладите/ осветлите лицето си за през деня  използвайте маската на първо място, след това си сложете малко тоник на памучен диск. А ако правите пълноценна процедура за комбинирана кожа за през нощта, след   маската и тоника добавете  някой от моите кремове с 10% гликолова киселина.

Важно!Ако кожата ви прекалено се омазнява, а порите се разширяват от обичайната ви декоративна козметика, опитайте се да не ползвате тонален крем, а след маска с каолин и гликолова киселина използвайте специални пудри за мазна и проблемна кожа.

Бъдете здрави и красиви!

 

1 коментар:

  1. Приготвяте ли същите неща с цел продажба? Харесаха ми като идеи, но повече от половината от продуктите си нямам и на идея откъде да набавя...

    ОтговорИзтриване