неделя, 15 декември 2013 г.

Тартар с тиквички



Отлично похапване е този тартар..да знаете...Интересен вкус, лютичък, витаминен. Истинска прелест! Ако не добавяте пармезан, ще бъде веган, което няма да му навреди: 

за 1 порция

1 не голяма тиквичка
1 с/л зехтин
1 ч/л бял оцет(или -винен)
щипка мащерка
сол и пипер
кърри на върха на ножа
1/3 чили
пармезан или орехи за сервиране

5 минути за всичко: тиквичката - на кубчета, прибавяме съставките, объркваме. 
С помоща на ринг( ако нямате, просто си изрязвате от пластмасова бутилка 0,5-0,7л) 
Утрамбоваме с лъжица и внимателно отстраняваме ринга. 
Сервираме с пармезан , а веганите или суровоядците - с нарязани орехи. 

Бон Апетит !!

Няма коментари:

Публикуване на коментар