Google+ Followers

вторник, 17 декември 2013 г.

Още един попс-кейк по мотивите на соца

Ако не ви обичат - не просете любов. Ако не ви вярват  - не се оправдавайте. Ако не ви ценят - не доказвайте.

 По - добре си налейте чай със сладкишче! :)


Хареса ми идеята с рецептите от детството и реших да направя елхички. Шоколадно   орехови - много вкусни!! Безумни!!! 

за 10 елхички

бисквитено тесто (вижте рецептата за "скаличките" )
200 гр крокан (направете  карамел от   150 гр захар и 40 мл вода, добавете 50 гр орехи, изсипете в тавичка, изпечете и после смелете в блендер) 
2 с/л какао
2 с/л смлени малини или други плодове със захар  или просто сухи плодове
100 гр   масло
60 гр пудра захар
2 с/л  течна сметана
1 ч/л ванилия
2 с/л коньяк или няколко капки есенция

глазура
100 гр черен  шоколад 
30 гр  масло(или масло - какао)

Правим бисквитеният блат по рецептата за скаричките. Смиламе в блендер. 
Смесваме с крокана .
Маслото разбиваме с пудра захар, прибавяме коняка/ есенцията, какаото, плодовете, ванилията и се поручава крем.  

С ръце оформяме конуси и ги изпращаме за 30 минути в хладилника. 

Разтапяме шаколада с маслото на модна баня. Пръчките топим в шоколада от всички страни и забучваме на тях конусчетата. 
Топим елхичките  от всички страни в шоколад и ги оставяме- прави- да се глазират. 
Готовите сладкиши могат да се украсят с тънка струйка бяр шокорад, могат да се овалят в кокосови стърготини, смлени орехи или декоративни пръчици.  



Преди да ги предложите, оставете в хладилника минимум за час.  

Приятен аппетит !!!!!!!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар