1 нар се нарязва на малки парченца като се използва всичко от него - кора, семена, месеста част.
Залива се със смес от 30% спирт (90 °) и 70%растителен глицерин. Избягвам разреждането с вода защото вместо нея използвам сока от нара.
Оставя се в бурканче на тъмно за 15 дни, след което се филтрира.
От този екстракт се добавят 5% в общия продукт.
Екстрактът от нар се използва за антиоксидантните и противовъзпалителните му свойства, които са 3 пъти повече от този на зеленият чай.
Действие-антиейдж, стягащо, овлажняващо, антицелулитно.
Бъдете здрави и красиви!
confused....Нарът трябва ли да е изсушен,защото както е дадена рецептата ,се разбира,че става въпрос за пресен нар...? :)
ОтговорИзтриванеДа, пресен :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за отговора,Зоя. Мислех,че както при екстракта от Киви,трябва да го сушим предварително :)
ОтговорИзтриване