понеделник, 11 януари 2016 г.

Нова среща с Мимоза tenuiflora




Една чудесна млада дама наскоро ме помоли да и направя продукт с  кора от мимоза (tenuiflora Mimosa),наричана още "кожено дърво", използвано от маите за своя успокояващ и много благоприятен ефект върху зарастването на рани и особено от изгаряния.

В Мексико, през 1984 г. и 1985 г., след няколко бедствия (земетресения и експлозии),   tenuiflora Mimosa е била използвана за лечение на тежки изгаряния. Резултатите са повече от впечатляващи.С какво привлича вниманието на учени и козметични компании  мимоза tenuiflora? Сега екстрактите от кората на мимозата  се използват в козметичните препарати, с цел регенериране на кожната тъкан (рани, изгаряния, стрии, белези, пукнатини ...).

Mimosa tenuiflora се използва и в лечение на акне-податлива кожа. Тя ефективно стяга и порите.


Ще напомня отново основното действие на праха от кората на мимозата: 

Мощно лечебно средство. 
Антиоксидант, улавя свободните радикали. 
Предпазва от UV лъчи. 
Против изпотяване. 
Стягащо,регенериращо, възстановяващо увредените кожни тъкани.
Антиейджинг. 

Прахът от мимоза е много богат на танини, което и придава много добри антибактериални и противогъбични свойства и съдържа много олиго-елементи, такива като желязо, мед, манган, цинк и магнезий.

 И така, какво приготвих:


1.Концентрирано мляко с мултифункционално действие срещу бръчки, белези, стрии


Състав: хидрозол от синя метличина, смес от масла: купасу, шеа, манго, гасконска слива, пореч, хидроглицеринов концентриран екстракт от кора на мимоза, розова глина,Коензим Q10,етерични масло от лайка,палисандрово дърво,абсолют от бензоин (сиам). 
  
 Действие:
  
Регенериращо, освежаващо, анти-бръчки, подобрява външния вид от белези и стрии.  . 
Много меко и защитно, това мляко се нанася върху засегнатите области (лицето, очите, шията, тялото, ръцете ...). 
Мулти-цел - предназначено е за всички видове кожи и особено за чувствителна, суха, зряла, повредена. 
Неговият аромат е сладък, цветист,с лек дъх на ванилия.Цветът се дължи на концентрата от кората на мимозата и е с лека, немазна текстура подходяща за всички сезони.
   
 2. Богат крем с хиалуронова киселина и мимоза 


Свойства:  Със силно концентриран прах от мимоза tenuiflora, този лечебен, антиоксидантен, анти-ейдж крем има регенеративни свойства, възстановява кожният епидермист и е предназначен за обезводнена, суха, чувствителна кожа като се грижи за кожните проблеми: дразнене, сърбеж.

Състав: сурово мсло купасу, масло от малина, хидроглицеринов екстракт от кора на мимоза, хидрозол от синя метличина, хиалуронова киселина, Коензим Q10, розово масло, абсолют от ирис, абсолют от жасмин( самбак), абсолют от бензоин( сиам).

 3.Нощен крем с Мимоза Тенифлора (за лице, шия и деколте)


Рецептата на този нощен крем отговаря за всички типове кожа, особено за суха, чувствителна, зряла, девитализирана.

Рецептата може да се коригира за комбинирана или мазна кожа, чрез добавяне на синергични етерични масла: лавандула, благороден лавър, чаено дърво, пачули, абсолют от ирис като соевият лецитин се заменя с гел от алое вера. 

СЪСТАВ: мацерат от маточина, комбинация от билки екстрахирани в масло от шеа, хидрозол от немска лайка и паричка( белис), хидроглицеринов екстракт от кора на мимоза,соев лецитин, етерични масла от моркови, лавандула, провансалски кипарис ,здравец( бърбън), дива лайка (orménie),безсмъртник. 

 Бъдете здрави и красиви!    


1 коментар:

  1. Здравей, много ми харесва идеята. Бих искала и аз да се опитам да направя подобен крем, можеш ли да ми кажеш откъде да намеря кора от Мимоза. Благодаря ти

    ОтговорИзтриване