петък, 18 декември 2015 г.

Трюфели с нар



Вие знаете,че  зимата за мен е топъл шоколад и особено домашно приготвени бонбони! Аз ги обичам защото се правят лесно и   вариациите могат да бъдат различни. Днес също са интересни - със сироп от нар,  който придава леко кисел и интересен нюанс. Препоръчвам ви да ги опитате:


за 15 броя (приблизително, всичко зависи от размера)

150грама тъмен  (или какъвто обичате) шоколад
2 с/ л течна сметана
1/3 чаша пресен сок от нар
2 с / л захар
Какао

В малка тенджерка, смесете сок от нар и захар и сложете на огъня. Оставете да заври и варете на среден огън, докато половината от течността се изпари и масата леко се сгъсти и придобие консистенцията на сироп.

Шоколада заедно със сметаната се разтапя на водна баня докато се превърне в гладка смес.Сваля се от огъня, охлажда се леко,прибавя се сиропа от нар, разбърква се и се поставя в хладилника за 1,5-2 часа.

След 2 часа, с ръце оформяте трюфелите. Трябва да работите бързо защото шоколада може да се разтопи.Овалвате бонбонките в какаото и изпращате в хладилника за още 2 часа.

Можете да оставите трюфелите 10-15 минути преди сервиране на стайна темпераура.

ПП: вместо какао може да използвате бадеми или други ядки по избор.

И не забравяйте!! Това е чудесна маска - скраб за лице!!! :)

 Добър апетит и бъдете здрави и красиви!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар