петък, 18 декември 2015 г.

И отново за красотата, за връзката на храненето с нашият ум, настроението и кожата, както и за токсините, "стоманените" мускули и най-добрият начин да отслабнем.



За красотата:

 Красотата в себе си можем да усетим като дълбоко чувство за собствената си цялостност, а в другите хора я разпознаваме по непринудената осанка, грациозност и живост. Красивият човек е човек, който е вътрешно свободен и излъчва навън състоянието на тази свобода.
  
 Хората в продължение на десетки години харчат милиони годишно с надеждата най-после да получат истинското"вълшебно" средство за кожата си, а него все го няма и няма. 
Подозирам, че такъв чудотворен еликсир изобщо не съществува, защото тайната на истинската красота се крие не в бурканчета и шишенца, а в тайните дълбини на нашето тяло и ум. 

За трите вида стрес: 

 Физическите стресори - са всяко едно натоварване на органите на чувствата, неправилното хранене, неадекватните в един или друг смисъл физически упражнения, вредните навици, преумора от работа, физическо пренапрягане, недостатъчна почивка,прекалени чести пътешествания и премествания, неправилно дишане,злоупотреба със стимуланти (алкохол, тютюн,кофеин,лютиви подправки), както и химичните пренатоварвания свързани със замърсяванията на окръжаващата ни среда, хранителните добавки и консерванти, синтетичните козметични средства и лекарствени препарати. 

Психическите стресори —са емоционалните кризи, неудолетворените лични отношения, конфликтните ситуации и негативното поведение.  

Към числото на духовните стресори се отнасят съмненията, отчаянието и загубата на ориентация или отсъствието на цел в живота, както и отсъствието на опита за непосредствено възприемане на съзнанието,т.е. опита за вътрешна хармония и спокойствие на ума. 

За нашите реакции: 

 Нито едно събитие не е само по себе си стресово: то става такова от нашата реакция към него.Един и същ филм на един човек може да се стори страшен, а на друг - смешен. Един човек след развод се чувства опустошен, а друг - освободен. Един човек, печелейки от лотария радостно взема наградата и заминава на почивка, а друг се хваща за сърцето и умира.Ако можем да променим отношението си към събитията, то ще се промени и физиологичната реакция.  

Не козметика, а храна! 

 По-голямата част от храната ние получаваме през устата, но кожата също поглъща хранителни вещества. При това обикновената храна се всмуква от кръвта след като вече  я сдъвчем и преглътнем, а стомаха я превари.А кремовете и лосионите които нанасяме върху кожата попадат непосредствено в кръвопотока в непреработен вид.Както всички вещества които проникват в организма, те стават суровина за построяване на нови тъкани на тялото или се превръщат в потенциално токсични отпадъци.  

Ето защо не се уморявам да повтарям, че: Средствата за грижа за кожата не са козметика, а храна. Не мажете кожата си с това което не може да изядете. 

Храна → Ум → Кожа

 Причините за всички кожни проблеми - от пъпки до бръчки- са заключени в недрата на психиката и физиологията и не можем да постигнем значително подобрение докато не престанем да се ограничаваме с външни средства и не започнем да отделяме необходимото внимание на своите мисли и храната която храни клетките на нашето тяло.  

 Неадекватното хранене е първият по степен физически фактор за дисбаланс и болести, а правилното хранене е необходимото условие за предотвратяване и лечение на заболяването.Това се отнася в еднаква степен и към тялото и към ума. Храната не само строи, храни и ремонтира клетките на нашето тяло, но и посредством фините енергии подхранва и лекува нашата психика.Нашето настроение пряко зависи от храната.За това, всичко което ядем  се отразява не само на физическото ни състояние, но и на състоянието на ума. 
     
 Нашето настроение започва да преобразява храната преди още да сме я изяли, т.е. още в процеса на купуването на продуктите,приготвянето на блюдата, сервирането им на масата и подготовката за приема на храната. Дори едно идеално  блюдо може да се превърне в отрова за организма ако в емоциите цари раздор.

   Чистотата е гаранция за здравето:

 Всички кожни заболявания, в това число акне, екзема, псориазис, възникват в частност от натрупване на токсини.Ако токсините са вече натрупани в стомашно-чревният тракт, то за възстановяването на  равновесието в организма не е достатъчна само промяната на диетата, защото токсините препятстват за усвояването на хранителните вещества.И ако се опитваме да сменим диетата без предварително да изчистим тялото от токсини, то"полезната"храна просто ще се изхввърля. Това е все едно да изливаш чиста вода в кал.     

Как да запазим младостта и красотата си? Следвайте две общи диетични правила: поддържайте дебелото си черво чисто и си осигурете активно храносмилане.  

За "стоманените" мускули и най-добрия начин да отслабнем:  

 Съвременната култура ни обрича на физическа изолация един от друг. Възрастните хора рядко се наслаждават на ласкави докосвания извън сексуалният контекст. В нашият свят на високи технологии, в света на скоростите и изкуствената стимулация се образува безконтактно общество. Ние използваме дори машини за изследване на тялото и самите ние мечтаем да се обзаведем със"стоманени" мускули и"стоманени" нерви. Ние искаме да се превърнем в машини като, че ли това ще ни помогне да надхитрим старостта.  

Единственият начин да победим остаряването е да понижим нивото на стреса и да разширим съзнанието си. Методите за развитие на съзнанието са истинските инструменти на науката за дълголетие! Машините се износват и се чупят, но разумът на системата "тяло-ум" е способен на самообновяване. 

Не се увличайте с напомпването на бицепси, по-добре носете детето си на ръце или правете масаж на любимия си човек.

Ако искате да свалите няколко излишни килограма по-често прегръщайте приятелите си.

И помнете, че нежното докосване е способно да свали напрежението и стреса натрупан за целият дълъг ден. 

  Моето предложение за грижа за кожата със серия  "Адаптоген"

1.Крем "Адаптоген"

 Кремът защитава и подхранва интензивно и се вписва във вашият тип кожа, благодарение на изключителната си гарантирана формула, обогатена с БИО етерични масла - адаптогени, които помогат на кожата да се противопостави по-добре на смяната на сезона и стреса от ежедневието.

 СЪСТАВ:

Етерични масла - адаптогени: бял бор, черен смърч, смирна и розово дърво. Тази ароматна смес балансира метаболизма на кожата за по-добро адаптиране  към ежедневния стрес и окисление. Кремът съдържа масло перила с високо количество на линолиева киселина и Омега-3.Употребата на маслото перила понижава риска от поява на алергии, помага в лечението на атопичен дерматит, псориазис, екзема.Благодарение на противовъзпалителните и антибактериалните си свойства, маслото перила често се употребява при кожи с акне.Като антиоксиданти в крема са добавени екстракти от женско биле и червено грозде.

2. Маска- адаптоген "Гроздов мед"

Състав:мед от манука, хидролат от червено грозде, сух екстракт от червено вино, сух екстракт от гроздови люспи, екстракт от червена лоза, екстракт от бръшлян, екстракт от миши чемшир, масло от шеа, цитрусов пектин, Д-пантенол.

 Свойства: детокс и почистване на порите, регенериране, дълбоко овлажняване, подобряване на кръвообращението, тонизиране, подобряване цвета на лицето.

3. Масажно масло - адаптоген "Сърцето на баобаба"

 Забулено в мистерията на дълбоките и пламенни подправки, това масло  комуникира с ликуващ  тон, топла жизненост и увереност, за да се осмелиш да отстояваш себе си. В него пулсира в ритъма на енергията на индийско орехче от Шри Ланка и канела от Мадагаскар, китайски джинджифил и кардамон глоба от Гватемала, подсладено с намек на ванилия разтворени в лешниково масло. Неговият състав е идеален за студено и влажно време, особено ако ръцете и краката са студени.Подходящо за всички видове кожа. Омекотява, тонизира, подхранва, а с аромата си  те пренася във вкусно пътешествие в което да затоплиш сетивата си и да събудиш  творческата си енергия.

Бъдете здрави и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар