петък, 11 декември 2015 г.

Првим сами:Пудра с прахове от растенияОбичам растенията и грижата, която предоставят на кожата и виждайки красивите цветове на моите зеленчукови прахове ми дойде идеята  да  направя от тях пудра.

Ефектът е доста красив, много по-силен, отколкото бих могла да си помисля.

 Моята цел   преди всичко беше да осигуря цялостна грижа за кожата ми  и да избегна дихидратирането  което често се случва с индустриалните пудри. 

Днес ви предлагам да последвате съвета ми.

5 г оризово нишесте, лека база на прах като покритие

Богат на витамин Е и есенциални мастни киселини, оризът е един изключителен антиоксидант и помага да се поддържа хидролипидния филм на кожата като същевременно стимулира образуването на колаген в организма. Богат на протеини, той укрепва кожата и я прави по-малко крехка.O, 5г  хидролизирана коприна,с бял цвят, но най-вече за това, че като козметичен актив има голямо значение за кожата със свойствата си на овлажнител и омекотител.

  

5 гр баобаб на прах, с розово-бежов цвят

Баобабовите плодове на прах се използват в козметиката, благодарение на своите успокояващи и овлажняващи свойства, които правят кожата еластична.5 гр прах от гроздов екстракт с цвят на кафяво- червена тухла.

Гроздовите семена  са пълни с незаменими мастни киселини (Омега 6, омега 9). Тяхното антиоксидантно действие подобрява регенерацията на клетките и спомага за хидратацията на кожата, чрез ограничаване на загубите на вода.5 гр прах с аромат на роза от розови листенца. 

Венчелистчетата на розите имат свойството да  овлажняват, те са леко стипчиви,действат антибактериално и успокояващо, тонизират.5 гр корен брош прах,за светло кафяво.

Брош се използва в козметиката за укрепване на косата, подхранва и облекчава дискомфорта на кожата и скалпа.Смесете в кафемелачка и сложете в подходяща кутийка.

Ароматът на розата е с господстващо положение.

Покритието е леко, но много матиращо.За светла кожа:

увеличете дозата на ориза на прах и намалете количеството на цветни прахове.  Гарантирам ви гладка и не суха кожа.

Бъдете здрави и красиви!


Няма коментари:

Публикуване на коментар