сряда, 30 декември 2015 г.

Шоколадови трюфели със зелен чай



Стигнах до заключението, че вълшебството е това което тласка, повдига и въобще прави нещо от нищо. От вълшебството са направени листата и дърветата, цветята и птиците, борсуците, лисиците и даже хората.Значи вълшебството е просто навсякъде - и около нас и във всички останали места, също.

Днес при мен вълшебството е отново шоколадово, но с достатъчно интересен нюанс на зелен чай. Той не се усеща силно, но прибавя тръпчив вкус и аромат. Препоръчвам ги на поклонниците на зеленият чай и шоколад.

Трюфели със зелен чай:

(за 18-20 бонбона)

2/3 чаша течна сметана
1 препълнена ч.л. зелен чай на листа
250 грама тъмен шоколад
какао за овалване

В тенджерка оставете сметаната да заври, добавете чая, разбърква се, отстранява се от огъня покрита с капак. Престоява 30 минути, след това се прецежда.

На водна баня се разтопява шоколада, добавете сметаната и се разбърква в гладка смес. Прибирате за няколко часа в хладилника. След това с ръце оформяте бонбонките и ги овалвате в какао и отново прибирате на студено.

Не забравяйте, че с един бонбон можете да направите чудесна маска за лицето си!
 
Бон апети !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар